(Ne)klidné prázdniny v Lysé nad Labem

Letní prázdniny se nám rychle blíží ke konci. Za méně než 14 dní budou děti a studenti opět sedět ve školních lavicích, a tak je na čase se ohlédnout za letními událostmi

Počasí se drželo klasické středoevropské šablony. Ano, teploty dosahovaly často nad 35°C (rekord byl překonán 15. července, kdy jsme naměřili až 39,1°C), ale na tyto vysoké teploty jsme si již zvykli. Na druhou stranu první srpnový týden přinesl mírnější počasí, s teplotami držícími se kolem 20 až 25°C.

Lysá nad Labem se stala „slavnou“ díky Kamilu Bartoškovi, známému také jako Kazma.

Téma betonového monumentu na Viničkách bylo již mnohokrát diskutováno a stále se o něm mluví. Tento betonový monument, který upoutal pozornost médií svým obrovským křížem a devadesáti půltunovými kvádry, byl nakonec připsán českému baviči, mystifikátorovi a influencerovi Kamilu Bartoškovi, alias Kazmovi.

NÁSLEDUJÍCÍ TEXT MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY K FILMU ONE MAN SHOW: THE MOVIE

Film „One Man Show: The Movie“ si v celé republice rychle získal velkou sledovanost. Lidé se totiž vždycky zajímají o tajemství, a mnozí z nás šli do kina na film, o kterém nevěděli téměř nic. Podrobnosti nebudeme zde vypisovat, protože nejsou až tak důležité. Nicméně bystrý divák by v něm mohl poznat místo, kde Kazma zakopal své SUV s milionem korun. Celá republika tehdy (v roce 2020) pátrala po jeho autě na základě různých nápovědí, ale auto bylo celou dobu zakopáno přímo před našima očima.

Auto bylo tehdá zakopáno nedaleko Lysé nad Labem, konkrétně na Řehačce. Ve filmu si zahrál i místní obyvatel, který pronajal svůj pozemek pro účely natáčení „One Man Show“ a vše se zdálo být naprosto normální. Kazma a jeho tým to však brilantně zakryli tím, že se na tomto místě měl točit válečný film s názvem „Tajný Zákop“, a právě v tomto zákopu byly ukryty Kazmovy peníze a SUV. V tomto filmu si pak zahráli áčkový herci jako je Jiří Batoška, Jiří Langmajer nebo Ondřej Sokol. Ti všichni na Řehačce natáčeli „válečný film“

Soutěž byla přerušena v důsledku pandemie COVID-19, což znamenalo přesun vozu na jiné místo poblíž Kladna. Další události filmu vám raději neprozrazujeme, abyste si mohli užít plné napětí, když se vydáte do kin.

KONEC TEXTU, KTERÝ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY K FILMU ONE MAN SHOW: THE MOVIE

Na konci filmu je vysvětlen i betonový monument. Vzhledem k tomu, že je o tomto tématu stále hodně diskuzí, nepovažujeme další informace o tom, že kdo tuto šifru rozluští, získá 22 miliónů korun za spoiler.

Právě kvůli návštěvnsoti betonového monumentu a zájmu o tuto šifru byla omezena rychlost provozu v oblasti, kde se monument nachází. Lysá nad Labem nyní očekává návaly lidí, kteří se pokoušejí odhalit tuto složitou hádanku.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.