Léto v plném proudu

Máme za sebou téměř měsíc letních prázdnin. Dovolené jsou v plném proudu a s tím i okurková sezóna letošního roku.

Léto dalo o sobě vědět sérií teplých a subtropických dnů. Zatím nejteplejším dnem byl patnáctý červenec, kdy padlo několik teplotních rekordů. V Lysé nad Labem bylo na Řehačce naměřeno 39,1°C. Celkově bude letošní červenec patřit mezi nejteplejší července v historii měření (od roku 1961). Přesto nepřekoná rekordní rok 2015, kdy byla průměrná měsíční teplota 24,3°C. Zbytek měsíce se očekává normální – chladnějš počasí.

Zase ten Kazma a opravená Družstevní

V Lysé nad Labem zaujal pozornost betonový monument na Viničkách, o kterém jsme již několikrát informovali. Obrovský kříž s 90 kvádry získal pozornost veškerých médií v Česku a denně ho navštěvuje desítky návštěvníků. O jeho vzniku či důvodu existence kolují různé teorie. Všechny nicméně vedou k filmu Kamila Bartošky (Kazma), který bude uveden v přeplněných kinech již 17. 8.

Opravená družstevní ulice přivítala první automobily. Nutno podotknout, že si tato silnice opravdu dlouhou dobu zasloužila renovaci. Místní si však ještě více zaslouží vybudování obchvatu města, který by odvedl většinu dopravy z této přetížené ulice. Bohužel, výstavba této velmi důležité silnice je stále nejistá.

Krásné léto všem a nezapomínejte nás sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram, TikTok či Twitter. Na všech těchto platformách nás najdete pod uživatelským jménem Lysecko.cz.“

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.