Velikonoce TÉMĚŘ letní a rekordní březen

Máme za sebou jarní svátky. Teploty byly spíše květnové.

Velikonoce 2024 můžeme definitivně považovat za ukončené. Koledníci si vykoledovali své koledy. Ženy a dívky nám snad zase rok neuschnou. Svátky jara se zkrátka opět povedly i díky krásnému počasí.

Velký pátek, Bílá sobota i Velikonoční neděle a pondělí přinesly nádherné počasí a téměř letní teploty. To i přesto, že letošní Velikonoce vyšly na poměrně brzký termín. Letní teplota (teplota nad 25°C) nakonec sice nepadla, ale mnozí z nás přesto poprvé shodili svršky. Velikonoce se zkrátka povedly ve všech směrech a opět se sluší poděkovat VŠEM, kteří stále tyto krásné svátky jara dodržují.

Rekordní březen

Máme za sebou nejen teplé Velikonoce, ale i celý měsíc, který byl (ne)překvapivě stejně jako únor nejteplejší v historii měření (od roku 1961). Průměrná teplota vystoupala na 9,4°C, což je o 0,9°C více než dosavadní rekord z roku 2014 (8,5°C).

Maximální teplota v březnu dosáhla 24,3°C (31.3.). Nejnižší teplota pak byla zaznamenána 19. 3. 2024, kdy ranní teploměr klesl až na -2,7°C. Naopak srážek bylo málo, celkem pouhých 8 mm za celý měsíc.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.