Knéblák otevřen, stavba sportovní haly zahájena

Včera byl pro Lysou významný den, byl otevřen domov pro lidi ve finanční nouzi – tedy dům Na Františku, neboli Knéblák. Byl taky položen základní kámen sportovní haly v ulici Komenského. Obou akcí se zúčastnila za téměř utajených informací ministryně finací Alena Schillerová a premiér Andrej Babiš.

Osm nových bytů pro rodiny v těžké životní situaci vzniklo rekonstrukcí domu na Františku neboli Knéblova domu. Bude sloužit především matkám samoživitelkám, dětem, které opustili dětský domov a nemají kam jít, nebo rodinám s dětmi, které potřebují pomoc.

Tento dům měl pro tyto účely sloužit již na podzim loňského roku. Těsně před dokončením však zasáhl stavbu požár a část podkroví lehla popelem. I proto se rekonstrukce nejenže protáhla, ale i prodražila. Nyní se v domě nachází celkem osm bytů. Dalších pět by pak mělo vzniknout právě v již zmíněném podkroví.

Sportovní hala – stavba zahájena

Včera byla také zahájena v ulici Komenského nedaleko základní školy stavba multifunkční sportovní haly. Stavba byla zahájena i přes námitky opozice z radnice, která tvrdí, že stavba tak jak byla zahájena, rozhodně není multifukční halou, ale pouze velkou a předraženou tělocvičnou.

Cena stavby se bude pohybovat okolo 100 miliónů korun. A již za rok by měla hala sloužit veřejnosti. I u této události nechyběl premiér Babiš a Alena Schillerová, kteří Lysou navštívili v rámci předvolební kampaně.

Je ovšem velká škoda, že návštěva našeho města dvěma předními představiteli České republiky byla do posledního dne z (ne)pochopitelných důvodů utajována, a že návštěva místní pekárny druhé hlavy státu (premiéra Babiše) způsobí to, že musí pekárna na svých facebookových stránkách návštěvu tak významné osoby, jako je premiér země, vysvětlovat. Bohužel i toto je obraz dnešní doby.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.