Dozvuky první kola. Jak se v Lysé nad Labem volilo v jednotlivých okrscích?

Volby 2020

Ve spolupráci s portálem iRozhlas.cz přinášíme podrobnou analýzu, jak se volilo v jednotlivých okrscích v Lysé nad Labem.

Jednotlivé Okrsky

V prvním volebním okrsku, do kterého spadá Řehačka a Byšičky vyhrál drtivě generál Petr Pavel, který získal téměř 53% hlasů. Druhé místo obsadil Andrej Babiš s 19%. Třetí Danuše Nerudová dosáhla na 12%

Podobná situace byla i ve volebním okrsku č.2 (Dvorce). I zde vyhrál Petr Pavel s 36% hlasů. Druhý Andrej Babiš (35%) a Třetí Nerudová opět s 12%

Ani volební okrsek číslo tři, kde se už dodáváme do samotné Lysé nad Labem změnu nepřinesl I de se pořadí nemění. Pavel (45%), Babiš (28%) a třetí Nerudová 15%

Ne, ani ve čtvrtém okrsku žádné překvapení. Pavel (43%), Babiš (30%) a Nerudová 13%. To samé platí i v pátém volebním okrsku, kde generál získal 47%, Babiš 26% a třetí Nerudová 13%

Stejný obrázek se naskytl i v šestém volebním okrsku města Lysá nad Labem. Zde Pavel získal 45%, Babiš 26% a Nerudová procent 17.

Sedmí okrsek, dopadl stejně jako všechny předešlé. První místo Pavel (43%), Babiš (26%) a Nerudová opět bronzová (16%)

Pomalu se blížíme do finále. Změna pořadí ovšem v nedohlednu. První místo v osmém opět s přehledem Pavel (45%), druhý Babiš (22%) a Třetí Nedurová (17%).

A konečně okrsek devátý. I zde však žádná změna. První Pavel (46%), druhý Babiš (22%) a třetí Nerudová (14%).

Suma Sumárum

Podrobná analýza tedy dokazuje, že naše město a jeho okrsky hlasovaly téměř identicky, občas je vítězství kandidáta Petra Pavla drtivé, někdy mu Andrej Babiš dýchá na paty. Pokud chceme, aby naše hlasy v prvním kole nepřišly vniveč, musíme chtě nechtě přijít za dva týdny k volbám opět.

Koho volit? Menší zlo, jak hodně často slyšíme? NE! V parlamentním systému, který zde v České republice máme má prezident své kompetence prezident značně „osekané“. Prezident má v prvé řádě naši zemi REPREZENTOVAT. Chcete-li malé porovnání, kdo by mohl Česko reprezentovat lépe, stačí si ze záznamu pustit obě tiskové konference obou kandidátů. Obrázek si jistě udělá pak každý sám.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.