Okurková sezóná končí. Co nám přinesla?

Okurková sezóna
Okurková sezóna, tedy desítky let zažitý sleng pro letní prázdniny a období dovolených, kdy se děje minimum zajímavých událostí, je dnešním dnem minulostí. Již dnes (je otázka na jak dlouho) zasednou žáci po nejdelších prázdninách v historii zpět do školních lavic. Rok 2020 je plný „překvapení“. Překvapením byla i letošní již zmíněná okurková sezóna, která až tak okurková nebyla.

Celé prázdniny se točily, stejně jako několik předešlých měsíců, okolo pandemie koronaviru. Po uvolnění téměř všech opatření ohledně nošení roušek se dnes musíme opět připravit na obnovu těchto nařízení. Některá platí již od dnešního dne (více zde)

Z předchozích let jsme byli zvyklí na horká a suchá léta. Letošní léto bylo vskutku jiné (psali jsme zde). Nikde na nás nesvítily titulky o „katastrofálním suchu“ jako z předchozích let. A opravdu. Letošní léto bylo po několika letech konečně opět zase létem takovým, jaké se na střední Evropu sluší a patří.

Okurková sezóna
Léto v  Lysé nad Labem

Na začátku prázdnin se konečně otevřela silnice II/272. Od Lysé se tedy až na „hradeckou“ dálnici dostaneme po zcela novém povrchu. Co do stavebních prací se v Lysé (alespoň někde) hnuly ledy. Řeč je především o ulicích Mírová a ČSA (psali jsme zde), kde se konečně chystá rekonstrukce těchto x let zanedbávaných ulic.

Velkou diskusi také vyvolal článek o chystané cyklostezce podél. Plno lidí by tuto stavbu přivítalo. Na druhé straně se zase objevilo plno odpůrců, kteří se stavbou nesouhlasí. Nicméně celá stavba je ještě ve fázi přípravy a realizace se nedočká dříve než za 5 let.

Okurková sezóna
Ulice ČSA se brzy změní

Plno událostí se také odehrálo na radnici. Kraj odstoupil od stavby světa záchranářů, který se měl stavět na ne-mokřadu (nehodící si škrtněte) Žabák na výpadovce směr Stratov. Soud také rozhodl ve věci referenda, které chce vyvolat opoziční hnutí Lysá nás spojuje společně s občany města. Jedná se o věc prodeje bytů v Milovicích. Jste pro či proti? Pokud jste občan města, tak v této věci budeme rozhodovat v krajských volbách letos na podzim.

Celé léto jsme připravovali projekt, který se podařilo uvést v provoz až na konci srpna. Jednalo se o instalaci meteostanice Lysecko.cz, která zaznamenává počasí v Lysé nad Labem (konkrétně na Řehačce) a naměřená data posílá nejen na cloudovou službu, ale i přímo sem – na webové stránky.

I na podzim toho bude jistě plno a my se již teď těšíme, jak vás budeme o dalších událostech v našem městě a jeho okolí informovat. Pro nejnovější zprávy nezapomeňte sledovat nás Facebook a pro ty nejlepší fotky 🙂 pak zase náš Instagram.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.