Podzim ve znamení oprav

Letní prázdniny, které letos byly v důsledku pandemie COVIDu tak trochu jiné, než na které jsme byli zvyklí, se pomalu ale jistě chílí ke konci. Děti již za 14 dní opět zasednou do lavic a ač má být září ještě teplotně velmi příjemné, tak i tak se o slovo postupně  bude hlásit podzimní období, které nejen zabarví Lysou nad Labem do barev podzimu, ale i do stavebního roucha. Chystají se totiž další významné rekonstrukce.

Jak již od nás víte, v nejbližší době se chystá rekonstrukce jedné z hlavních ulic v Litoli a to ulice Mírová, kde konečně zmizí těžké a hlučné kočičí hlavy. Rekonstrukce potrvá dva roky a bude rozdělena do několika fází. Cena celé rekonstrukce včetně nové silnice, kanalizace, chodníku, zeleně a dalších prvků se vyšplhá na téměř 120 milionů.

Dobrá zpráva však potěší i obyvatele další zanedbané a především přetížené dopravní tepny v Lysé nad Labem. Rekonstrukcí totiž projde i ulice Československé Armády, kde její povrch (taktéž z kočičích hlav) ještě pamatuje trabanty i ruské tanky.

Konec ostudy v ČSA se blíží

Lysou tak na více než dva roky opět čeká plno dopravních omezení, které postihnou nejen její obyvatele, ale i projíždějící motoristy. Při těchto rekonstrukcích se ukáže (stejně jako tomu bylo při stavbě nadjezdu), jak moc by si Lysá zasloužila ochvat, který by zmírnil dopady uzavírek, které nás v nejbližších letech čekají.

Stavba zcela nové komunikace se chystá i u „Penny u nadjezdu“, která povede okolo fotbalového hřiště a spojí ulici Jedličkova a ulici Na Mlíčníku, kde (pokud vše dobře dopadne), začnou v dohledné době stavět své prodejny Tesco a Kaufland.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.