Supermarkety v Lysé (EDIT 9. 2. 2018)

Nedávno jsme na webu vydali článek ohledně supermarketů a možnosti nákupu jako takových u nás v Lysé nad Labem. Článek zbudil velký ohlas a tak jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a kontaktovat s dotazem ohledně výstavby prodejen jednotlivé firmy.


Email (přesné znění najdete v následujícím odstavci) se stejným zněním jsme poslali na infolinky firem LIDL, ALBERT (Ahold), TESCO, BILLA, LIDL a pro zkoušku i do KAUFLANDu. (I o Kauflandu mluvil Pan starosta v jednom ze svých úvodních slov v předešlých Listech Lysá nad Labem

E-mail určený pro LIDL, ALBERT, BILLA, TESCO, KAUFLAND:

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem, která zajímá nejednoho obyvatele našeho města. V Lysé nad Labem žije již témě deset tisíc obyvatel.
Město je „nadostřel“ Prahy, kde je člověk vlakem za 20 minut. Jedna věc nás ovšem trápí. Jde o nákupní možnosti v našem městě. Bohužel zde není žádná konkurence, co se týká  potravinových řetězců. Máme zde pouze Penny Market a to dokonce dvě prodejny nedaleko od sebe. V tomto nekonkurenčním
prostředí tento řetězec nemá moc snahu o nějaký extra zákaznický servis. Proto můj dotaz míří na Vás. Zda-li vaše společnost třeba neplánuje v Lysé nad Labem
stavbu prodejny. Opravdu by to nejeden obyvatel Lysé i okolí přivítal s otevřenou náručí.
Za web www.lysecko.cz
www.facebook.com/osadalysecko
S pozdravem

Tomáš Vožeh
———————————————————————————————————————————

Odpovědi jednotlivých řetězců:

Některé firmy se ozvaly takřka okamžitě, některé neodpověděli do dnes. Pojďme se podívat, co nám firmy odepsaly. (Jen pro upřesnění – neuveřejňujeme celé změní, ovšem význam odpovědí zůstává nepozměněn.

ALBERT: (Ahodl)

Za prvé velké DÍKY za bleskovou odpověď. Paní z infolinky nám skrz e-mail bohužel sdělila, že firma Ahold (pod kterou spadá ALBERT) informace o budoucích plánech na nové prodejny veřejně nesděluje. Informaci jsme tedy bohužel nezískali (Ovšem žádné „NE“ jsme taky od nikoho neslyšeli)

 

LIDL:

Odpověď z Lidlu byla rychlá a pán z infolinky odpověděl ještě tentýž den. Společnost Lidl dle odpovědi stále hledá nové lokality pro stavbu prodejny a výstavba prodejny v Lysé se prý do budoucna NEVYLUČUJE. Malá útěcha (ale opravdu malá) je, že jsou informace, že Lidl prodejnu plánuje u sousedů z Milovic.

 

TESCO:

Tesca odpověděli druhý den, že je těší náš zájem o výstavbu prodejny v našem městě. Z infolinky napsali, že dotaz předají kompetentní osobě a věcí se budou zabývat. Nutno však podotknout, že ač má Tesco v Lysé pozemek, tak výstavba prodejny tohoto řetězce by vzhledem k prodejně v Milovicích smysl moc nedávala.

BILLA & KAUFLAND

Do dnešního dne jsme bohužel odpověď nedostali. Nicméně informace jsou takové, že Kafuland pro výstavbu prodejny požaduje ve městě 11 tisíc obyvatel (Lysá má CCA 9500 obyvatel). Billa, která stejně jako Penny spadá pod holding REWE dříve uvažovala, že z Penny u pošty bude Billa. Bohužel pro nás se rozhodla pro umístění druhého Penny. I zde je světélko naděje. Billa má totiž již v Německu v mateřské firmě REWE schválenou prodejnu v Lysé, která by měla vyrůst u křižovatky směr Benátky a Milovice. Bohužel to ale bude až v horizontu několika let.

EDIT: Odpověď od společnosti BILLA dorazila den po uveřejnění tohoto článku. Paní s infolinky napsala že společnost o špatné situaci v Lysé ví, monitoruje jí a dokonce vyjednávají o variantách umístění prodejny v našem městě.

EDIT(2): DNE 7. 2. 2018 Dorazila odpoveď i z posledního řetězce – tedy z KAUFLANDu. Zde jsme dostali zprávu, že prodejnu v našem okolí nelzne zatím potvrdit. Avšak prý tato lokalita zůstává pro Kaufland velmi lákavá a do budoucna se výstavba nevylučuje.

Ještě jednou děkujeme zástupcům firem, že nám na náš email odpověděli a začali se třeba naším problémem zabývat. Nám nezbývá nic jiného než doufat, že s rostoucím počtem obyvatel se skutečně nějaké nové nákupní možnosti zvýší. Lysá a její obyvatelé by si to zasloužili.

 

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.