Andrej Babiš chce kandidovat na starostu Lysé nad Labem!

Babis Starostou Lysé

To, že si expremiér Andrej Babiš Lysou nad Labem oblíbil, asi není tajemství. Jeho časté návštěvy našeho města ještě v roli premiéra České republiky, kdy zde navštěvoval výstavy, otevíral „kneblák“, či zahajoval stavbu sportovní haly, nechť jsou toho důkazem. Naposledy naše město navštívil o minulém víkendu v rámci výstavy Zemědělec 2022. Nicméně to, že se Andrej Babiš rozhodne pokračovat v politické kariéře právě v našem městě, je zcela zásadní zvrat nejen pro nadcházející prezidentské volby, ale především pro volby komunální, které se konají letos na podzim.

„Andrej Babiš se rozhodl skoncovat s politikou ve velkém měřítku a rozhodl se kandidovat na starostu středočeského města Lysá nad Labem“ shodly se na informaci tři na sobě nezávislé zdroje. Komunální volby se konají společně s volbami senátními letos na podzim.

Hnutí ANO v Lysé nad Labem působí již nějaký ten rok a v poslední volební období má i své členy v přímém vedení města. Je tedy jasné, že bude Andrej Babiš kandidovat za svojí „mateřskou stranu“. Podle aktuálního průzkumu, který se konal v Lysé nad Labem před pár dny, kdy první informace o možné kandidatuře expremiéra Babiše prosakovaly na povrch, vyletěla podpora hnutí ANO v Lysé o desítky procent.

Nemá tu trvalé bydliště!.. Ale ano má

Jedna z podmínek, jak kandidovat v těchto volbách, je trvalé bydliště v obci či obvodu. Při vytváření průzkumu na to upozornil nejeden obyvatel města. Ovšem dle informací Lysecko.cz dostal Andrej Babiš titul „čestné občanství“ již minulý rok při svých návštěvách. A světe div se, čestné občanství pro kandidaturu dle české legislativy splňuje podmínku pro kandidaturu.

29. 3. 2022 při tiskové konferenci hnutí ANO po zasedání poslanecké sněmovny došla řeč i na kýžené téma. Andrej Babiš však odbyl přítomné novináře „Prosim vás, nevím gdě stě na tohle přišli. Byl som několikrát v Lysé, na Řehačke i v Byšičke, ale volby jsou, až na podzim, přijďtě se zeptat později“.
Nic konkrétního se tedy veřejnost nedozvěděla. První skutečně potvrzené informace tedy budeme mít až po odkrytí kandidátek jednotlivých stran pro komunální volby letos na podzim.


Myslíte, že by byl Andrej Babiš pro Lysou nad Labem dobrým starostou?

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.