Poliklinika Milovice – předběžný seznam provozoven

Již delší dobu se v sousedních Milovicích staví poliklinika. Ač se práce díky covidu, válce ve východní Evropě a dalším administrativním záležitostem trochu opozdily, příští rok by tato budova měla přivítat své první pacienty.

Poliklinika bude mít 4 podlaží. V nejvyšším podlaží se bude nacházet 20 lůžek (NIP) – následné intenzivní práce. Ve třetím to bude ordinace alergologie, urologie, psychiatrie, neurologie, ORL a 9 lůžek DIOP (pracoviště poskytující dlouhodobou intenzivní lékařskou péči spontánně dýchajícím pacientům s tracheostomií, u kterých došlo ke stabilizaci po závažných úrazech s poruchou vědomí)

Foto ze stavby polikliniky letos z jara (foto: FB Město Milovice)

Široká nabídka lékařské pomoci

Ve druhém nadzemním podlaží to pak bude chirurgie společně se zákrokovým sálem, interna, ortopedie, sonografie, optika, odběrová místnost, ordinace praktického lékaře a gynekologie. V tomto podlaží se také nachází místo pro případné další ordinace.

V prvním podlaží by pak měli návštěvníci nalézt lékárnu a bufet. Místo zde najde i centrum pojišťoven.

Z výčtu je jasné, že se pacienti nejen z Milovic mohou těšit na širokou nabídku poskytnutí lékařské pomoci. Poliklinika nedaleko supermarketu Billa by se měla otevřít v první polovině roku 2023.

Další články na Lysecko.cz

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.