Tragické listopadové zprávy

Poslední říjnový víkend byl tragický. V pátek 30.10. kolem 15h došlo u Karlova ke srážce osobního automobilu Peugeot 205 s osobním vlakem City Elephant jedoucího z Prahy. Šestasedmdesátiletá žena z Byšiček zranění na místě podlehla.

Vlak jel vysokou rychlostí, neb se auto rozlomilo a přední část zůstala v příkopu, zatímco zadní část auta vlak vláčel několik stovek metrů až téměř na úroveň dostihového závodiště. Motor zůstal ležet kousek od železničního přejezdu. Hasiči prohledávali okolí srážky, protože bylo podezření, že v autě byly osoby dvě. To se naštěstí nepotvrdilo. J e to náhoda, ale přesně před rokem (25.10.2008) se na tomto nechráněném železničním přejezdu střetl rychlík s traktorem. Tehdy však naštěstí nikdo nebyl zraněn. To se ovšem nedá říci o dvojnásobné smrtelné nehodě, která se tu odehrála před třemi nebo čtyřmi lety. Mělo by se uvažovat o pořízení závor, které by zabránily dalším ztrátám na životech. Na lysském výstavišti o víkendu proběhla výstava Exotika 2009, kde bylo k vidění krásné cizokrajné ptactvo, plazi, rybičky a jiná milá či méně milá zvířátka 🙂 Z posledním říjnovým dnem přišel „Helouvín“, který sice moc neslavíme, ale z přebytečné dýně jsme vydlabali veselý ksichtík 🙂 Fotogalerii z tohoto víkendu přineseme během týdne.

Komentáře

Autor:Lukáš Vožeh

Spoluzakladatel dnes již bývalého webu www.rehacka.unas.cz a www.rehacka.cz. Šéfredaktor v letech 2004 - 2015. Dnes externí redaktor pro Lysecko.cz