Digitalizace katastru konečně hotova

Po letech odkládání se digitalizace katastru Lysé and Labem konečně přiblížila do své konečné fáze.

Město Lysá nad Labem a zejména jeho okrajové části byly jedním z mála míst, kde dosud neproběhla digitalizace katastrálních map. Málokdo, kdo se pokusil otevřít tyto mapy a číst v nich, byl úspěšný. To by se však mělo změnit již za měsíc.

V minulých letech probíhala podrobná digitalizace a přeměřování nejen pozemků v různých částech Lysé nad Labem a jejím okolí. Bohužel práce na digitalizaci byly velmi zpomaleny pandemií koronaviru. V posledních dnech majitelé dotčených pozemků obdrželi oznámení o dokončení obnovy katastrálního operátu a jeho zveřejnění pro veřejnou kontrolu.

Katastrofální katastrální mapy konečně projdou digitalizací

Veřejné náhlédnutí bude možné v budově Městského úřadu Lysá nad Labem v zasedací místnosti v 1. patře staré budovy v období od 30.10.2023 do 10.11.2023, v pracovních dnech. Konkrétně v pondělí 30.10.2023, ve středu 1.11.2023 a ve středu 8.11.2023 od 14:00 do 16:00 hodin a v pátek 10.11.2023 od 9:00 do 11:00 hodin. Bude zde také přítomen pracovník katastrálního úřadu Nymburk.

V ostatních dnech budou požadované informace k dispozici na Katastrálním pracovišti v Nymburku od 8:00 do 14:00 hodin, vždy po předchozí domluvě (e-mailem nebo telefonicky).

Po prohlédnutí obnoveného katastru nemovitostí majitelé mají možnost podat případné námitky. Katastrální úřad následně vyhlásí platnost obnoveného katastrálního operátu dne 28.11.2023. Pokud nebude o některých námitkách rozhodnuto pravomocně, má katastrální úřad právo vyhlásit platnost obnoveného katastrálního operátu a tuto skutečnost zaznamená v katastru.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.