Okurková sezóna 2023 na Lysecko.cz

Okurková sezóna (vžité označení pro letní období, kdy se děje minimum událostí, které by byly mediálně významné) se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci.

Teplé dny s teplotou přes 30°C, letní bouřky a dozrávající třešně naznačují příchod období dovolených a především událostí, které pro média nemají význam. Média v té době hledají témata kdekoli. Výsledkem je často nadměrně zdramatizovaný nadpis jako „V MOŘI BYL SPATŘEN ŽRALOK“ (přestože je žralok ve svém přirozeném prostředí).

Z monumentu u Lysé nad Labem se stala turistická atrakce

Dalším oblíbeným tématem v tomto období je počasí a jeho předpověď. Nicméně po nedávném fiasku, kdy nejen média, ale i samotní meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídali, že téměř polovina Čech bude zcela zatopena, je toto téma také poměrně prázdné.

Přesto se vždy objeví několik událostí, o kterých budeme informovat. Sledujte nás i na sociálních sítích, jako je Facebook, Instagram a TikTok. Budeme aktivní i během léta. Přejeme dětem, aby si krásně užily dlouho očekávané prázdniny, a rodičům, aby měli krásnou dovolenou.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.