Monument u Lysé reklamou na nový film One Man Show?

O monumentu v podobě obřího kříže a trojúhelníku jsme zde již psali. Mezitím se toho chytila masmédia, v čele s TN.CZ, Blesk.cz, Denik.cz a dalšími. Lysá se tak dostala do povědomí velké části obyvatel Česka.

U monumentu je to znát především vysokou návštěvností této nové „atrakce“, která v Lysé nad Labem vyrostla. I když média informovala, že monument vyrostl přes noc (hahaha), my zde místní víme, že to bylo trochu jinak.

Jak ke kříži přicházejí další a další zvědavci, začalo se rojit řada spekulací ohledně toho, co tedy ten úkaz v podobě kříže a trojúhelníku znamená. Mnoho lidí začalo rozlušťovat záhadné symboly na devadesáti půltunových kvádrech, které sloup doplňují. Nicméně, jelikož se jedná o směsici písmen, symbolů a náboženských prvků, je jejich rozluštění velmi obtížné. Otázkou také zůstává, zda vůbec mají nějaké významové řešení.

Mimozemštané?! Spíše jen povedená reklama na film

Ke sloupu je připojena kamera a v dolní části se nachází velké červené „nouzové“ tlačítko. Při jeho zmáčknutí se ozve hlasité číslo „devadesát devět“. Hlas také zapříčiní rozsvícení stejné digitální číslovky. Vše je napájeno solárními panely umístěnými na sloupu.

I když internetem se rozšířily různé (někdy absurdní) teorie, včetně mimozemské invaze nebo soudného dne, podstata tohoto jevu v Lysé je trochu jednodušší. Pokud by nebylo použito jeřábu, kterým byly kvádry instalovány na sloup někdy v květnu, je nejpravděpodobnější, že se jedná o reklamní kampaň pro nový film One Man Show, který se do českých kin dostane 17. 8. 2023. Reklama na takový film totiž vyžaduje milionové náklady. Nyní to vypadá, že tuto reklamu děláme pro film všichni zadarmo.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.