Blíží se jaro – konečně

Denní teploty přesahující 15°C, zpívající ptáci a první rozkvetlé barevné květiny dávají znát, že zima je pomalu ale jistě u konce se svojí nadvládou.

Byť letos byla zima opět mírná (dá se říct, že už si tradiční), tak na jaro se těší prakticky každý. Poslední týden napovídá, že se jaro nezadržitelně blíží. Zpívající ptáci, medvědí česnek a slunné počasí připomínají, že se opět blíží tradiční jarní svátky – Velikonoce

Tradiční nezima

Zima byla v Lysé nad Labem opět mírná. Pár mrazivých dnů, chvilkami trocha sněhu, ale i tak si můžeme odškrtnout další mírnou zimu. Otázka je, zda-li se takové zimy již nedají nazvat tradičními.

Mezitím se také blíží jarní výstava Zemědělec 2023, která začíná právě dnes (22.3) a sdružuje několik výstav dohromady. Kromě tradiční výstavy, která se koná již po padesáté šesté, se můžeme letos těšit na výstavu FARMA.

Blíží se i 14. řemeslný jarmark v Lysé and Labem. Ten se však bude konat až v polovině dubna.

Z technických zpráv z Lysé nad Labem  pak vybíráme zprávy ohledně přistavení kontejneru na TKO a BIO odpad do Byšiček, do Dvorců a na Řehačku. Přistavení proběhne 15. 4. 2023. Blíží se také první svoz popelnic na BIO odpad.

První vývoz bio nádob proběhne dne 29. 3. 2023 a poté už budou bio nádoby vyváženy pravidelně každý lichý týden ve středu.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.