Ulice Mírová se začne rekonstruovat ještě letos

Ulice Mírová
To, že páteřní ulice (především ulice Mírová a Československé armády) v Lysé nad Labem jsou v katastrofálním stavu, vám potvrdí asi každý obyvatel města. Prodlevy při přípravě rekonstrukcí a také maximální vytíženost těchto ulic díky absenci obchvatu má za důsledek, že ulice jsou ve stavu, v jakém jsou. To se ovšem již letos změní. Alespoň co se týká ulice Mírová

Již dnes je podepsána smlouva a po prázdninách se bude moci poprvé kopnout do země. Investorem je Středočeský kraj, který zafinancuje samotnou komunikaci. A je také investicí Lysé nad Labem, která investuje například do nových chodníků, kanalizace, osvětlení a taktéž zainvestuje do nové výsadby zeleně. Cena rekonstrukce se bude pohybovat v částce téměř sto dvaceti milionů

Rekostrukce ulice Mírová potrvá dva roky
Rekostrukce ulice Mírová potrvá dva roky

Rekonstrukce bude rozdělena do několika etap (pravděpodobně do čtyřech). První začne již v polovině srpna. Jako první by se měl rekonstruovat úsek od kapličky v Litoli až k areálu Altman. Celá stavba se pak protáhne na dva roky. Po zcela rekonstruované ulici Mírová se tak projedeme v druhé polovině roku 2022.

Co se týká ulice Československé armády, tak zde stále probíhá „papírování“, kde se opět o slovo přihlásily „bioeko spolky“, které stůj co stůj rekonstrukci opožďují. I zde je však vše na dobré cestě a dřív nebo později se rekonstruovat začne. Zatím mohou místní obyvatelům z druhé strany tiše závidět. Zde ještě nějakou dobu budou muset místní překousnout hluk, který způsobují automobily přejíždějící kočičí hlavy.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.