Začne Kaufland v Lysé nad Labem stavět prodejnu již letos?

Jsou to již dva roky, kdy se v Lysé nad Labem rozhořel boj o (ne)ubytovny v ulici Na Mlíčníku. Jak již dnes víme, žádné takové zařízení v danné lokalitě nevyroste. Areál byl tak nabídnut předním supermarketovým řetězcům, které v ČR působí. Námluvy s Lidlem bohužel nevyšly (stejně jako v roce 2008). Ovšem společnost Kaufland nabídky na pozemek využilo a prodejna je již nyní ve fázi příprav.

Kaufland, který spadá pod stejnou společnost jako Lidl, připravuje výstavbu své prodejny v nevyužívaném areálu Na Mlíčníku. V těchto dnech probíhá fáze posuzování dopadu této stavby nejen na okolí, ale i na životní prostředí. Čeká se také na zhotovení propojení ulice Na Mlíčníku s ulicí Jedličkova, která je pro výstavbu prodejny velmi důležitá.

Celkově dotčená plocha čítá přes 18 tisíc metrů čtvereční, přičemž zastavěná plocha pak bude čítat něco okolo 5100 m2. Prodejní plocha bude téměř 3000 m2. Práci by v prodejně mělo najít okolo 100 lidí. S provozní dobou se počítá od 7h do 22h při sedmidenním provozu. 

Kaufland
Vizualizace prodejny Kaufland v ulici Na Mlíčníku

Velkokapacitní parkoviště by mělo čítat celkem 218 parkovacích stání, což by mělo být více než dostačující. Zvýšená dopravní situace v oblasti, se kterou se počítá, by měla vyřešit již zmíněná přípojka do ulice Jedličkova, která by měla být dokončena již letos. 

Se začátkem realizací záměru se počítá od prosince letošního roku. Přičemž dokončení záměru by pak mělo nastat někdy okolo srpna roku 2022.

Kaufland
Prodejna Kaufland by měla být hotova v roce 2022
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.