Vlakem z Prahy přes Lysou a Milovice až do Liberce?

Všejany
Uplynulo již několik let od rekonstrukce vlakové trati do Milovic. V té době se hodně mluvilo o prodloužení vlakové trati až do Vlkavy, kde by se vlaky mohly napojovat na trať směr Mladá Boleslav a Liberec. Plány jsou stále pouze na papíře a nezdá se, že by se v nejbližších letech projekt realizoval.

Vlakové spojení využívá čím dál tím více lidí. Poslední dobou velmi pohodlné vlaky dopraví obyvatele prakticky kamkoliv po ČR. Především k dojíždění do škol či do zaměstnání jsou vlaky v posledních letech obyvateli hojně využívány. Není proto divu, že hodně investic padá právě na nové tratě či k opravě těch stávajících.

Plány na prodloužení trati z Milovic. Zatím jen Sci-fi.

Vlakové spojení je velmi oblíbené i v Lysé a Milovicích, kde lidé nasednou na vlak a během 30 minut jsou již v Praze. V Milovicích však trať končí. Ovšem plány na pokračování tratě existují již delší dobu. Kudy by však měla případná trať vést?

Plány, které mapují rozvoj vlakové sítě v našem okolí, mluví o prodloužení trati z Milovic směr Vlkava (Čachovice). Zde by vlaky mohly dále pokračovat na Mladou Boleslav nebo Liberec. Vznikly by i další zastávky jako je zastávka Milovice – Boží dar či zastávka Vanovice.

Vlakem z Lysé nad Labem až do Liberce? Zatím ne.

Především pro Milovice a její Boží Dar by byla vlaková zastávka velmi přínosná. Nyní je tato městská část, která má ohromný potencionál rozvoje stále v pozadí celých Milovic. Vlakové spojení by tak hodně situaci zlepšilo. Zastávku by určitě přivítali i ve Vanovicích, a kterou by využili i obyvatelé Strak.

Plány ovšem zůstávají stále jen na papíře. Přednost dostane zatím rekonstrukce trati Lysá – Čelákovice, o které jsme již informovali a která spolkne 1,47 miliardy. Pravděpodobně minimálně do roku 2025 se tak zatím s realizací trati Milovice – Vlkava napočítá.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.