Výstava Květy 2019

Již zítra otevře brány výstaviště v Lysé nad Labem, které bude hostit jednu z nejvíce nejnavštěvovanějších a nejbarevnějších výstav v roce. Řeč je samozřejmě o výstavě Květy, která patří ke stálicím na místním výstavišti. Společně s touto výstavou se koná ještě festival umění. Brány výstaviště se otevřou zítra a výstava potrvá až do neděle.

Voňavé květiny plné barev všeho druhu, pomůcky pro zahrádkáře a další a další věci spojené ze zahradničením a květinami všeobecně, budou k vidění již zítra. Doprava v Lysé je poslední rok trochu komplikovaná a tak nejen pořadatelé prosí o shovívavost a dodržování dopravních, ale především bezpečnostních předpisů. Výstaviště bude otevřené od čtvrtka do neděle. (Největší nápor lidí se očekává v sobotu)

https://www.prago-cdn.com/vll/NBEDVQtrymvTwkQTA8WJug/1000/4dcc174a50/kvety-20180004.jpg
Výstava Květy v Lysé nad Labem
Jak zvou na výstavu pořadatelé

Výstava se každoročně stává svátkem pro všechny milovníky křehké krásy květin a vzhledem k prázdninovému termínu jsou právě Květy cílem příjemných dnů letní dovolené.
Tradičně největší pozornost návštěvníků přitahuje atraktivní květinová aranžmá, které vytvoří zkušený tým Českého zahrádkářského svazu, a to na obrovské ploše 2 160m2. Tým aranžérů Českého zahrádkářského svazu vytvoří nezapomenutelná zákoutí a vazby krásných květin. Nádherné květy jako jsou lilie, fuchsie, pelargonie, jiřinky, denivky, trvalky a okrasné rostliny zde představí Specializované základní organizace ČZS Martagon, Lilium Brno, Pelargonie, Achillea, Rosa Klub, Dagla a mnoho dalších pěstitelů ČZS. V rámci expozice ČZS bude dětský koutek letos nově i s interaktivní dětskou expozicí. Součástí naší expozice budou velmi oblíbené specializované poradny vystavovaných květin, stánek časopisu Zahrádkář a vinařské posezení.

Festival umění promění i letos na čtyři dny lyské výstaviště v  kreativní centrum. Od 18. – 21. července se tu potkají profesionální i amatérští umělci z mnoha oborů. Malba, grafika, sklo, keramika, porcelán, fotografie, šperky a další užité umění … workshopy, inspirace… Vystavovatelé předvedou svoje díla, mnozí z nich je budou na místě tvořit i prodávat.

Přijeďte se podívat, bude to stát za to!

Tvoříte si sami doma “do šuplíku” nějaká svoje umělecká “dílka”? Není na čase sebrat odvahu a ukázat je světu? Zkuste to! Přihlášku najdete tady: https://www.vll.cz/festival-umeni/informace-pro-vystavovatele

Festival umění bude probíhat společně s výstavou Květy, která je každoročním svátkem pro všechny milovníky křehké krásy květin. Tradičně největší pozornost návštěvníků přitahuje atraktivní květinová aranžmá, které vytvoří zkušený tým Českého zahrádkářského svazu, a to na obrovské ploše 2 160m2. Tým aranžérů Českého zahrádkářského svazu vytvoří nezapomenutelná zákoutí a vazby krásných květin. Letos na téma „Barokní zahrada“.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.