Z oprav Litolského mostu budou těžit i cyklisté

Opravu Litolského mostu, který bude letos spojen s celkovou rekonstrukcí silnice 272 (Lysá nad Labem– Vestec) se můžou radovat i cyklisté. Nebezpečná jízda na kole po mostě u Litole tak pravděpodobně díky cyklo-nadjezdům skončí.

Cyklisté, kteří jezdí po stejné cestě, jako auta musí mít pro strach uděláno, neboť zde bývá doprava opravdu hustá. Proto lidé radši využívají schody podél mostu, tak jedině se lze autům částečně vyhnout. Starosta města Lysé nad Labem Karel Otava potvrdil, že ve spolupráci se Středočeským krajem chystá město výstavbu nadjezdů právě pro cyklisty. Tím by se celý problém vyřešil a cyklisté by se do kontaktu s auty vůbec nedostali. Dle zpráv z radnice se letos nadjezdy bohužel nestihnou. Ovšem příští rok na podzim by dle slov starosty mělo být hotovo. Oba nadjezdy by měly navazovat na chystanou cyklostezku, kterou město Lysá nad Labem taktéž plánuje. Vést by měla pravděpodobně podél pravého břehu Labe z Nymburka až do Čelákovic

Litolský most čekají opravy
Litolský most čekají opravy

Zdoj: Nymburský deník

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.