Mapy.cz již zahrnují obchvat Lysé

Nové letecké mapy 2020

V nedávné aktualizaci (22. 10. 2018), kterou prošly mapy od Seznamu (Mapy.cz) se objevila pro Lysáky jedna velká zajímavost. Čas od času Seznam do svých map zahrne ještě nepostavené silnice či stavby. Již nějakou dobu jsou v mapách zakresleny ještě nevybudované silnice mezi ulicí Družstevní a Na Vysoké mezi. V nejnovější aktualizaci však přišla daleko větší zajímavost. Na mapách se totiž objevila trasa budoucího obchvatu města.

Náčrt je zatím opravdu pouze náčrtem – například bez sjezdů a nájezdů z výpadovek z města (např. z ulice Poděbradova). Obchvat navazuje (jak všichni již víme) na již stávající obchvat Litole, vede okolo ulice K Borku, pak následně protíná již zmíněnou Poděbradovu ulici a pokračuje okolo rybníka Okrouhlík, kde protíná železniční trať do Milovic a pokračuje až k autoservisu Baladrán a následně pokračuje až k výpadovce směr Benátecká Vrutice.

Samozřejmě ještě jednou stojí za zmínku, že se jedná jen a pouze o náčrt (jak je známo ještě nejsou vykoupeny všechny pozemky pod budoucím obchvatem), takže se trasa může (a je to hodně reálné) ještě změnit. Nutno také podotknout, že takto je již do map zakreslen například jihozápadní obchvat Prahy, kde jak známo jsou zaseknuti na stejném problému jako naše Lysá.

Pro zobrazení plné velikosti klikněte na obrázek

Budoucí trasa jihozápadního obchvatu Lysé nad Labem
Budoucí trasa jihozápadního obchvatu Lysé nad Labem

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.