Rekonstrukce ulice Mírová zahájena (harmonogram)

Mírová
Právě v těchto dnech byly zahájeny práce na rekonstrukci ulice Mírová. Jedná se o další z řad rekonstruovaných ulic, které na delší dobu omezí nejen obyvatele Lysé and Labem, ale i projíždějící motoristy. Stejně jako u ulice ČSA se i zde rozdělí rekonstrukce do několika etap. Ta poslední bude končit v polovině letních prázdnin v roce 2022.

Obyvatelé Litole se dočkali! Po dlouhých letech se dopravní tepna této části Lysé nad Labem konečně dočká rekonstrukce. Ač není ulice Mírová díky odklonu dopravy do ulice Družstevní tak využívaná, ve stavu nutných oprav se tato komunikace nachází již pěknou řádku let.

Mírová
Ulice Mírová se dočká rekonstrukce

Opravy budou rozděleny do několika etap. Ta první začíná již v těchto dnech a skončí v polovině roku nadcházejícího. Další etapy budou pokračovat až do poloviny prázdnin v roce 2022.

Dopravní komplikace se čekají minimální, jak již bylo zmíněno. Jako dopravní uzel tato ulice již nějaký ten čas neslouží. Omezení se tak dotkne pouze místních a také veřejné dopravy.

Jak uvádí oficiální web města Lysé nad Labem, tak linka 661 bude vedena ze zastávky Lysá nad Labem, Litol, U Mostu, přímo po II/272 – vlevo II/331 Družstevní – mírně vpravo II/272 Mírová a dále po své pravidelné trase. V opačné směru bude linka vedena toutéž trasou.

Mírová
Ulice Mírová – Harmonogram oprav

Linka 480 bude vedena ze zastávky Ostrá, obora, přímo po II/331 – přímo II/331 Družstevní – mírně vpravo II/272 Mírová a dále po své pravidelné trase. V opačném směru bude linka vedena toutéž trasou.

Dopravní omezení již pár dnů trápí řidiče i na opačné straně města. Od zahájení uzavírky ulice ČSA hledají řidiči alternativu a místo oficiální objížďky přes Stratov, si cestu zkracují boční ulicí okolo školy a hřbitova. Především v dopravní špičce je zde situace opravdu kritická a je nutná velká obezřetnost a trpělivost.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.