Potvrzeno. Nadjezd v Lysé nad Labem se otevře 2. září

Lysá nad Labem i její obyvatelé se dočkali! 2.září konečně skončí dlouhodobá uzavírka nejfrekventovanější tepny v Lysé. Po roce a půl se konečně otevře zdejší nadjezd, který při uzavření de facto rozdělil Lysou nad dvě části.

Skončí nejen uzavírka, ale i dlouhá objízdná trasa přes Stratov a Ostrou. Končí tak i objízdná trasa podél Kovony, kterou mohli místní využívat. Končí tak i náhradní autobusy, ale i pravidelné dostaveníčko městských policistů, kteří bedlivě sledovali, zdali někdo neprojíždí objízdnou trasou kolem Kovony bez povolení.

Lysá nad Labem bez aut? Za pár dnů minulost

Lysá nad Labem si tak na oddechne. Oddechnutí je to poslední co od příštího týdne pocítí obyvatelé Litole. Po roce a půl, kdy zde neprojelo prakticky žádné auto, se očekává návrat dopravy, která čítá 10 až 11 tisíc aut denně. Technika, která stavěla zdejší nadjezd, by se měla přesunout na Řehačku, kde proběhne výstavba nového mostku, který je taktéž v havarijním stavu.

Zde se ale ovšem obyvatelé nemusí být že by stavba trvala nějak dlouho. Podle posledních zpráv bude demolice stávajícího a stavba nového mostku trvat cca dva měsíce. V mostku bude taktéž propustka na kanalizaci, se kterou se na Řehačce dříve či později pravděpodobně počítá.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.