V Milovicích otevřela prodejnu Billa. A co Lysá?

Včera v sedm hodin ráno prošli branami supermarketu Billa v Milovicích první návštěvníci. Billa se tak stala třetím supermarketem, který na milovický trh vstoupil. Po Penny Marketu a Tescu tak obyvatelé mají další možnosti nákupu, který opět rozdmýchá konkurenčním boj, který například v Lysé nad Labem díky monopolu Penny Marketu neexistuje.

Billa o prodejnu v Milovicích usilovala dlouho. Zprvu se sice mluvilo, že by prodejna mohla vzniknout v Lysé nad Labem, u výjezdu právě směr Milovice. Společnost nakonec od toho plánu odstoupila a rozhodla se postavit prodejnu v sousedních Milovicích. Prodejna se nachází v ulici Armádní, kousek od policejní stanice.

Otevření prodejny Billa v Milovicích

U slavnostního otevření bylo i širší vedení českých poboček Billa, které mluvilo i o tom, že v budoucnu by se nějaká ta prodejna mohla postavit i v Lysé nad Labem. Zdali nešlo pouze o rčení „slibem nezarmoutíš“ je otázka. Slavnostnímu otevření přihlížel i starosta Milovic a dokonce se dostavil i starosta Lysé nad Labem.

Podle poslední zpráv by v Milovicích chtěl svojí prodejnu postavit i Lidl, který se v české republice pyšní jako společnost s nejvíce nakupujícími zákazníky. Pokud ovšem skutečně dojde k výstavbě a na Lysou se opět nedostane, bude pak těžké do Lysé kohokoliv z řetězců, které na českém trhu působí, dostat. Všechny stávající řetězce by totiž měly postavenou prodejnu v Milovicích a těžko by pak stavěly prodejnu v Lysé, která je od Milovic 3 km.

Je nám potěšením Vám oznámit, že na realizaci supermarketu ve Vašem městě jsme již začali pracovat a je ve stavu plánování a přípravných činností k realizaci stavby.

Odpověď společnosti Tesco na dotaz ohledně výstavby prodejny v Lysé nad Labem

Vedení města Lysé na Labem sice stále uvádí, že je v kontaktu s řetězci, ovšem prý chybí pozemek, které by město nabídlo. Například takové Tesco ovšem pozemek stále v Lysé vlastní a podle všeho by se zde skutečně mohlo začít stavět. S největší pravděpodobností to vypadá, že se čeká na přípojku obchvatu, která povede z pod nadjezdu okolo stávajícího Penny a fotbalového hřiště.

BILLA obchodní značka řetězce supermarketů provozovaných na území Česka a dalších evropských států společností BILLA, spol. s r.o., kterou vlastní firma REWE Group. Značka BILLA působí v domovském Rakousku, v Česku, na Slovensku, v Bulharsku, na Ukrajině a v Rusku. Firma zaměstnává v Česku přes 6200 zaměstnanců, kteří pracují v 205 pobočkách

O společnosti Billa (zdroj: Wiki)
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.