Severozápadní obchvat Lysé nad Labem. Realita nebo Sci-fi?

Slovo obchvat je v Lysé skloňován již pár desítek let. Když na začátku tisíciletí začala stavba obchvatu Litole, měl to být jen začátek velkého projektu. Jak je ale známo, ještě dnes se nezačalo pracovat na druhé fázi obchvatu, která má spojit severovýchod Lysé nad Labem, a již existují plány na obchvat, který má spojit naopak severozápad našeho města.

Na stránkách Středočeského kraje existuje aplikace „ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE VE STŘEDOČESKÉM KRAJI“, kde lze nalézt různé plány do budoucna. V Lysé se počítá, že k dnes neexistujícímu severozápadnímu obchvatu přibude ještě jeden a to obchvat severovýchodní.

Obchvat by dle plánu měl začínat někde v blízkosti sídliště, konkrétně až u Auto Tichý Lysá nad Labem, následně povede právě okolo sídliště, okolo psího útulku, kde by se silnice měla stáčet na jih a končit kruhovým objezdem na výpadovce směr Dvorce a Stará Lysá.

Nutno však dodat, že jde pouze o plány a jako takové bychom je měli brát. Všichni jsme si vědomi, jak dlouho trvala a trvá stavba II. etapy obchvatu. V této situaci se mnohým naskytne vzpomínka na dnes již legendární reklamu na Antirezin (https://www.youtube.com/watch?v=miyVM5PhZQE).. „Maminko, až to budu natírat příště, vy už tady nebudete“.. Tak něco podobného máme v Lysé, jen se to netýká natřené branky, ale našeho obchvatu 🙂

Severozápadní obchvat Lysé nad Labem. Realita nebo Sci-fi?
Severozápadní obchvat Lysé nad Labem. Realita nebo Sci-fi?
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.