Dozvuky voleb – jak hlasoval váš volební okrsek?

Prezidentské volby konané ve dnech 27. a 28. 1. 2023 měly v Lysé and Labem jednoznačný výsledek.

Volby měly v Lysé nad Labem rekordní účast. Účast nad pětasedmdesátní hranici je obdivuhodná a všem kdo přišli volit, patří velké díky. Jak již bylo řečeno, volby měly v Lysé jednoznačný průběh. Pojďme se i přesto podívat, jak se volilo v jednotlivých volebních okrscích v našem městě.

Okrsek číslo jedna (tedy Řehačka a Byšičky) se může pochlubit třetí nejvyšší účastí letošních voleb (79,17%). Kandidát Petr Pavel zde vyhrál poměrem 79%, což je nejvíce z celé Lysé nad Labem.
Okrsek číslo dvě byl hodně podobný. Zde byla účast ještě o málo vyšší, když přišlo téměř 80% voličů. Klobouk dolů obyvatelům Dvorců! I zde vyhrál Petr Pavel, byť ne takovým rozdílem jako jinde ve městě. Zde zbývalo protikandidátovi Babišovi k výhře nějaká 4%.

Třetí volební okrsek a další výhra Petra Pavla s téměř 70%. Zde se účast zastavila na 78%. Hodně podobná byla situace i ve volebním okrsku číslo 4. I zde si Petr Pavel připsal drtivé vítězství 74,59%.

V pátém okrsku se podpora pro Petra Pavla přehoupla přes 70% přesněji na 71,29% při účasti 77,59%

Šestý volební okrsek zaznamenal nejnižší účast v našem městě, kdy přišlo k urnám pouze 55,86% všech oprávněních voličů. I zde však Petr Pavel vyhrál „o parník“ (67,13% všech hlasů). V sedmém okrsku byla naopak účast rekordní, když přišlo 81,16% voličů a Petr Pavlovi „to hodilo“ 69,25% hlasů.

Obdobná situace byla i v osmém a devátém okrsku kde Petr Pavel vyhrál se 70% a 71% hlasů. Účast zde byla opět vysoká. 79% a 76% jen potvrzuje, jaký byl letos o volby zájem.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.