Souhrn měsíce – Listopad 2021

Listopad 2021

Máme za sebou předposlední měsíc roku 2021. Na bilancování ohledně celého letošního roku máme ještě měsíc čas. Již nyní je ale jasné, že stejně jako rok 2020 ovlivnila i letos stále nekončící pandemie koronaviru, která opět v listopadu nabrala na síle.

Čísla rostou.. už zase

Celý listopad rostly nejen čísla nakažených, ale především počet lidí, kteří skončili v nemocnicích na jednotkách intenzivní péče. Bohužel čísla rostla i v Lysé nad Labem, kde je aktuálně přes 300 lidí s touto nevyzpytatelnou nemocí.
Rostoucí čísla měla za následek další vládní opatření, která překazila vítání adventu.

(Ne)zahájení adventu v Lysé nad Labem

Nejen v našem městě se dlouhou dobu plánovalo a připravovalo vítání adventu spojené s rozsvícením vánočního stromečku na Husově náměstí. Chybět neměly ani tradiční stánky nebo vystoupení dětí. Ze dne na den (a to doslova) utnula končící vláda Andreje Babiše všechna snažení a podobné akce striktně zakázala. Sobotní rozsvícení tak místo plného náměstí viděli (a zde si půjčíme slovo pana starosty Ing. Karla Otavy) „ti odvážní“, který přeci jen na akci dorazili.

Zákaz se však zatím netýká tradičních vánočních trhů na výstavišti, kde tento víkend odstartuje série vánočních trhů. Těšit se můžeme na trhy Mikulášské, Stříbrné a poslední adventní neděli Zlaté. Nutno připomenout, že vstup do areálu budou mít pouze lidé s očkováním či s prodělanou nemocí COVID-19.

V Milovicích otevřel Lidl… A co Lysá?

V pondělí 22. 11. 2021 otevřel v nedalekých Milovicích svou prodejnu německý řetězec Lidl. Pár dnů na to přispěchala radnice v Lysé nad Labem s prohlášením, že i v našem městě po x letech skončí monopol Penny Marketu. Tesco nedaleko fotbalového hřiště je již v hrubé výstavbě a další prodejny se chystají.

Listopad 2021
Plánované prodejny v Lysé nad Labem

Konkrétně jde o prodejnu Kaufland v ulici na Mlíčníku, kde probíhají přípravné práce a pokud vše dopadne jak má, příští rok se začne stavět. Naděje svitla i prodejně Lidl, která má v budoucnu zájem o výstavbu své prodejny v Litoli a to konkrétně naproti zahradnictví.

Budou bílé Vánoce? Tak to vám skutečně neřekneme :)). Modely, která zatím ukazují (VELMI NEPŘESNĚ) pouze do 14. 12. však naznačují, že se počasí bude nejen v našich končinách rychle střídat. Sněhové dny se budou střídat s dešťovými a teplé zase s těmi teplými. Všem přejeme krásné zahájení Adventu!

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.