Oprava komunikací nejen směr Řehačka a Byšičky

oprava
Již nějaký ten čas probíhá revitalizace traťového úsku mezi naším městem a městem Čelákovice. Těžká technika, která se při této opravě tratě používá, se dosti podepisuje na místních komunikacích. Řeč je především o komunikacích okolo tratě. Ty se ovšem po revitalizaci tratě dočkají oprav.

Společnost, která zakázku pro Středočeský kraj vyhotovuje, se zavázala, že po ukončení práce na trati opraví místní komunikace, které využívala právě při zhotovování revitalizace trati. Včera večer vyšlo na oficiálních facebookových stránkách města Lysá nad Labem video, v němž místostarosta Mgr. Jiří Havelka podrobně popsal tyto opravy.

Jako první by měla kompletní opravou (nový asfaltový povrch) projít komunikace od závodiště až k železničnímu přejezdu směr Byšičky/Řehačka. Stejným stylem by se pak měly opravit komunikace od přejezdu do již zmíněných obcí. I zde by měl být asfaltový koberec zcela vyměněn.

Nový asfaltový povrch by měla dostat komunikace od ulice Čechova až po Kovonu. I zde se průjezdy těžké techniky na komunikacích neblaze podepsaly.

komunikací
Opravy komunikací po ukončení revitalizace tratě

Další dva úseky budou opraveny tzv. asfaltovým recyklátem. Tímto způsobem budou opraveny především cyklostezky a méně využívané komunikace. Opravená komunikace s asfaltovým recyklátem by tak měla vzniknout od železničního přejezdu až po kapli Sv. Václava.

Stejným způsobem pak bude opravena i komunikace (polní cesta) od rybníčku pod Karlovem až do Lysé nad Labem. Tato komunikace je využívána především jako objízdná trasa pro obyvatele Byšiček a Řehačky. Naposledy byla takto využita při opravě přejezdu či při rekonstrukci ulice Stržiště.

Na opravy si ovšem budeme muset ještě počkat, neboť revitalizace tratě, po jejímž ukončení přijdou na řadu opravy komunikací, ještě není úplně hotova. S opravami se počítá někdy na jaře 2022

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.