Parkovistě P+R v Lysé otevřeno. Dočká se i Litol

Parkoviště P+R bylo dnes v Lysé nad Labem slavnostně otevřeno pro širokou veřejnost. Starosta města, včetně dalších hostů, slavnostně přestříhl pásku a lidé tak naplno mohou používat nové parkoviště.

Cena celého projektu se vyšplhala na 40 miliónů korun. 90% (tedy 36 milionů) pokryla dotace a dalších 5% (zbylé 4 miliony) pak šlo z městského rozpočtu. Parkoviště pojme 156 aut a cena za parkování je více než příznivá.

Za prvních dvanáct hodin je totiž zdarma. Pokud zde bude auto zaparkované dvanáct hodin až dvacet čtyři hodin zaplatí majitel symbolických 20,-. Nad 24h pak bude částka navýšena na 100,- za každý započatý den.

Parkoviště P+R v Lysé nad Labem
Parkoviště P+R v Lysé nad Labem
Dočká se i Litol

Dle slov starosty Karla Otavy se obdobného parkoviště do několika let dočká i Litol, kde vyroste obdobně velké parkoviště s obdobnou kapacitou a taktéž se systémem P+R. Zde bude ovšem město muset sáhnout hlouběji do kapsy, neboť dotace bude pouze 50%.

Litolští se můžou těšit i na parkoviště B+R (Bike and Ride), což je obdoba cyklo-věže, kterou již obyvatelé Lysé nad Labem na straně Lysé využívají. Stavba již začala a hotovo bude na konci prázdnin či na začátku nového školního roku.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.