Zprávy na přelomu července a srpna

Děti školou povinné a studenti samozřejmě, se nestačili ani pořádně nadechnout a již mají polovinu vytoužených prázdniny za sebou. Léto je nicméně stále v plném proudu, což nám dává najevo i počasí, které v Evropě připomíná spíše daleký Orient než klidné pásmo na starém kontinentu.

Za ty roky jsme si nejen my v Česku, ale i Evropané zvykli na tento ráz počasí. Počasí, které má každoročně na jedné straně vyschlé potoky a řeky, ale na druhé straně i prudké lijáky a povodně. Vrchol léta má dle meteorologů ale ještě přijít. V následujícím týdnu (minimálně do poloviny týdne – dál modely nevidí) by si klimatizace a větráky zasloužily příplatky za přesčas, neboť nás čekají teploty od 30 do 35°C (nemusíme snad zmiňovat, že nás v Polabí se týkají ty nejvyšší hodnoty). Přidá se k tomu velká vlhkost a tak dle některých modelů se bude pocitová teplota blížit 40°C. Takže hlavně dodržovat pitný režim.

V Lysé stále a stále probíhají práce na železničním nadjezdu. Objízdná trasa okolo Kovony je čím dál častěji terčem kritiků. Některým musíme dát bohužel za pravdu, což potvrzují i mnohá videa na internetu. Na objízdné trase někdy vládne docela anarchistické chování ze strany řidičů, kteří nerespektují žádné dopravní značení. Jízda bez povolenky (třeba mimo dopravní špičku v noci), se dá snad ještě pochopit. Jízda do protisměru je už o poznání horší. Nerespektování výstražných světel na přejezdu je ale již čiré hazardování se životem. Policie se bohužel zaměřuje pouze a jen na to, jestli mají řidiči povolení pro vjezd. Ostatní přestupky mají, jak se říká “ na salámu“. Proto by měli být řidiči opravdu opatrní a zbytečně neriskovat.

Na konci srpna vyjde speciální a jubilejní vydání osadního listu Řeháček. Starší vydání z letošního roku již brzy dáme na web.

Krásné léto plné vodních radovánek!

Červencové slunce zapadající za Řehačku
Červencové slunce zapadající za Řehačku
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.