Tropické počasí pokračuje

Počasí v ČR je opět tématem číslo jedna. (Jestli to tahle půjde dál, čeká nás nový pořad na TV Barrandov „Rady Jaromíra Soukupa – jak přežít vedro“) .Pokud nejste milovníky rázu počasí, které nás již nějaký ten den okupuje, tak raději následující řádky ani nečtěte. Dle prvotních zpráv to vypadalo na pár tropických dní a vyvrcholení léta ještě před nástupem srpna. Po několikadenních tropech vyšla předpověď na následující týden. A věřte…Bude hůř.

Již týden se v ČR usadilo počasí, za kterým se většina z nás vydává k moři, kde je ovšem takové teplo díky moři o dost snesitelnější. Teploty připomínají rok 2015, kdy i tehdy na přelomu července a srpna udeřila taková dlouhodobá vedra. Větráky i klimatizace běží v těchto dnech na plné obrátky a obyvatelé rozpáleného Česka se chladí, kde se jen dá. Kdo nemá bazén, hledá osvěžení v Labi. Pískovna v Čelakovicích je díky koupaní zdarma přes víkendy jaksi přecpaná a voda, která se vlivem tepla poměrně dost pokazila a některé plavce již odrazuje.

Odborníci v těchto dnech (především starším) lidem doporučující klidový režim bez přítomnosti na přímém slunci. (To ostatně platí i pro ostatní, i když co si budeme povídat – k opalovačce to prostě vybízí). Dále je nutné dodržovat pitný režim – pít především (ehm ehm neslazenou ) vodu a vyhýbat se (ještě větší ehm ehm) alkoholickým nápojům. Takže rozkaz od odborníku zní jasně. DO STÍNU, ANI HNOUT A BEZ PIVA!! :))

Teploty i v dalších dnech budou stoupat k 35°C (Příští týden i okolo 38°C). Ochladí se pouze na přelomu týdne (ale i tak teploty budou přesahovat 30°C) Malé uklidnění na závěr, že může být ještě hůře. V Portugalsku se o víkendu očekávají teploty až k 50°C ve stínu. Takže světe div se, ale obyvatelé Portugalska nám docela našich 35°C závidí.

Tropické počasí bude Česko trápit i dále
Tropické počasí bude Česko trápit i dále
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.