Pestré víkendové počasí

Pokud patříte mezi ty, co mají rádi meteorologii, nebo se jen prostě zajímají o počasí kvůli plánům na víkend, tak bude pro vás právě začínající víkend hodně zajímavý. Z meteorologického hlediska nás totiž čeká jeden z nejpestřejších dní za hodně dlouho dobu.

Tlaková níže, která bude ovlivňovat celý víkend počasí nad Evropou, přinese do ČR velmi pestré počasí. Dnešní den, tedy pátek, bude ještě poměrně klidný. Teploty budou v dlouhodobých únorových normálech. Naměříme okolo 0°C až 2°C. Až později k večeru začne pomalu zesilovat vítr. Nicméně to bude spíše na Vysočině. U nás to bude spíše vánek na rozcuchání vlasů.

O víkendu se dle meteorologů dočkáme sněh

V sobotu bude poměrně teplo. V Polabí můžeme naměřit až 7°C.  Vítr na pár hodin ustane a může nás zkropit nějaký ten déšť.  Jak se sobota bude přehupovat do své druhé poloviny, bude se i citelně ochlazovat. V noci bude opět pod nulou.

Neděle bude tím nejzajímavějším dnem. Podle posledních předpovědních modelů (Aladin a Ventusky) by mělo v celých Čechách intenzivně sněžit. Ještě na osmou hodinu ranní hlásí modely pro Lysou nad Labem téměř bez sněhu. Odpoledne by sněhu mělo být nad 10cm. K tomu všemu se přidá nárazový vítr, který by sněhovou nadílku mohl rozfoukat a nadělat plno problémů nejednomu řidiči.

Dle některých modelů by mělo být sněhu ještě daleko více. To je ovšem spíše nepravděpodobné. Ono celou tuhle situaci je dobré brát spíše jako zajímavost. Stačí, aby trochu zafoukal vítr, tlaková níže se posune a nespadne ani vločka. Nicméně pokud doufáte ve sněhovou nadílku, je o víkendu šance, že by to mohlo klapnout 🙂

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.