Konec prázdnin se blíží

Školákům se prázdiny krátí čím dál více. Nutno podotknout, že si špunti (a studenti samozřejmě 🙂 ) letos užili slunečné a teplé prázdniny do sytosti. Zahrádkáři, zemědělci, ale i starší lidé nebo lidé, kteří zrovna nemají teplo v lásce, budou asi opačného názoru.

Sucho a s ním spojený deficit spodních vod, byl a je letos opravdu kritický a na mnoha místech se lidi museli uskromnit co se vody týká. U nás v Lysé a okolí se dalo letošní sucho přirovnat k historickému roku 2015, kdy panoval podobný ráz počasí. V roce 2015 bylo sucho ovšem ještě kritičtější, když zcela vyschla Mlynářice. Letos měla taktéž na mále, nakonec (zatím) se v ní udrželo alespoň malé množství vody.

Nejteplejším dnem byla středa 8.8. 2018 (magické že?) kdy teplota bez jedné desetiny vystoupala na 35°C. Jen pro připomenutí nejteplejším dnem roku 2015 byl shodou okolností taktéž 8. srpen, kdy ovšem teplota atakovala hranici 41°C ve stínu. Takže letos medializovaná vlna veder se s tou v roce 2015 nemůže rovnat. (Data poskytla amatérská stanice v Lysé nad Labem –  http://meteolysanadlabem.unas.cz/ )

S koncem prázdnin je spojený i tradiční dětský den na Řehačce, který se bude letos konat až poslední prázdninovou sobotu, tedy 1. 9. 2018. Děti se můžou opět těšit na den plný her a zábavy. Začíná se v 12h u hospody. Více v pozvánce pod příspěvkem.

Všem krásný konec prázdnin! 🙂

 

POVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN
POVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.