Červencové zprávy z Lysé a okolí

Čas plyne jako voda v řece po lijáku kdesi v Asii a máme za sebou skoro čtvrtinu prázdnin (Děti nechceme strašit, přeci jen jim ještě tři čtvrtě volna zbýva :)). Se začátkem července nezačaly pouze prázdniny, ale nastal i čas dovolených. Letní počasí, které ještě do nedávna připomínalo pravé léto, si vzalo dovolenou pravděpodobně taktéž. Lidé se tak na dovolených musí spokojit s teplotami okolo 25°C

Počasí se nicméně bude vylepšovat a již o víkendu se můžeme dočkat tropické třicítky. Teploty přesahující 35°C na které jsme z předešlých už tak nějak zvyklí se (zatím) nekonají a nevypadá to, že by letošní léto mělo být nějaké extra horké. Celorepublikový problém se suchem trápí i střední Čechy. Vody v Labi je pomálu a zdymadla dělají, co mohou, aby udržela splavnost řeky. V Mlynářici bychom nějaký prudký proud hledali marně a v Řehačce, kde ubylo cca 20cm, by se v některých místech neschoval ani vodník Česílko. Sucho je ovšem (jak již bylo řečeno) problém celorepublikový. Dle meteorologů by muselo na celém území plošně spadnout okolo 100mm srážek, aby se situace zlepšila. Jen aby pak, páni meteorologové,  té vody  nebylo zase hodně. Obyvatelé Řehačky a místní, kteří bydlí u řeky, by mohli vyprávět.

Mezitím stále pokračují práce na nadjezdu v Lysé. Vše by mělo dle informací z radnice jít dle plánu a dle harmonogramu prací. Vše se ještě samozřejmě může pozdržet, ale termín (podzim 2019) by měl být splněn. V roce 2019 a 2020 taktéž proběhne (KONEČNĚ) realizace druhé části jihovýchodního obchvatu Lysé, na který čekají obyvatelé jak na smilování. Do Byšiček stále pokračuje stavba přívodu kanalizace. Jen je škoda, že se kanalizace netýká Řehačky, kde je více čísel popisných a obyvatel tu každým rokem přibývá. No třeba se i tam někdy dočkáme :). Na Řehačce ovšem probíhá stavba hřiště u hospody, o kterém se psalo i v osadním listu Řeháček.

VŠEM KRÁSNÉ LÉTO! 🙂

Léto na louce u Byšiček
Léto na louce u Byšiček
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.