Meteostanice Lysá nad Labem

Meteostanice Lysecko.cz se vám představuje! Po dlouhých přípravách a řešení technických věcí konečně spouštíme dlouho očekávaný projekt meteostanice Lysecko.cz, který nepřímo navazuje na amatérskou meteorologickou stanici, která po dlouhých deseti letech v roce 2019 ukončila svou činnost.

Vše potřebné naleznete v rubrice Meteo Lysá, kde na vás (stejně jako v levém bočním panelu) čeká widget, který zobrazuje aktuální počasí v Lysé nad Labem, konkrétně na Řehačcce, kde je meteostanice umístěna. Mimo to se můžete těšit na měsíční analýzu počasí, kde nebude chybět souhrn teplot, větru a srážek, včetně minimálních či maximálních hodnot.

Po rozkliknutí widgetu se můžete dostat do webového rozhraní, kde následně můžete sledovat teplotu, tlak, vlhkost, srážky a další meteorologické údaje přímo z meteorologické stanice. Nezapomeňte si v horním pravém rohu přepnout na češtinu.



Ukázka widgetu meteostanice Lysecko.cz

Pro zobrazování hodnot používáme web Weathercloud.com, kde nalezenete podrobné údaje z naší meteostanice. Data se zde aktualizují každých 10 minut. Vše je závislé na Wi-Fi připojení, které poskytuje společnost T-mobile.

Pro projekt jsme se rozhodli z mnoho důvodů. Za prvé patříme mezi fanoušky meteorologie, za druhé dnes vyhledává předpoveď počasí denně téměř každý z nás, tak proč to lidem neusnadnit. Dalším významným důvodem bylo, že amatérská stanice v Lysé nad Labem, ze které jsme často čerpali informace ohledně počasí, v loňském roce ukončila činnost.

Meteostanice Lysecko.cz
Meteostanice Lysá nad Labem

Zatím je stanice zcela nová a i my se s celým systémem teprve seznamujeme. Pokud tedy uvidíte například náhlý výkyv teplot či podobnou anomálii, tak věřte, že problém není na vašem přijímači 🙂
Do začátku školního roku by se ovšem měl systém vyladit.

METEOSTANICI LYSECKA NALEZNETE ZDE

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.