Orkán Kyrill

Podle našich informací neohrozily padající stromy bezprostředně žádnou z chat. V horní části osady u chaty č.34 orkán vyvrátil smrk, který při pádu součastně povalil i strom stojící vedle. Žádné velké škody nevznikly, neboť oba stromy upadly do pole.

U mostku přes Řehačku se blízko stojícímu topolu zlomila jedna větší větev a zatarasila cestu. V lese u soutoku Mlynářice s Labem vítr porazil povětšinou suché topoly a plno větví. Vše je pilně odklízeno. U VinoŘe nevydržel nápor větru dřevěný plot u jedné z chat. Do VinoŘe nám trošku zateklo, takže se na jaře pustíme do mírné rekonstrukce. Orkán nenapáchal naštěstí žádné škody na památných dubech u Morušárny. Zato u závodiště popadal celý pruh krásných bříz. Co se týče hladiny vody v řece po přívalovém dešti, tak Labe je mírně zvednuté, ale kdo to tu nezná ani by to nepoznal. Má ovšem silnou kakaovou barvu. Srážky prý zatím nemají ustávat, tak uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Kromě srážek mají přijít v polovině příštího týdne i dlouho očekávané teploty pod bodem mrazu. Foto – Orkán Silný vítr řádil i v létě (viz. foto)

Komentáře

Autor:Lukáš Vožeh

Spoluzakladatel dnes již bývalého webu www.rehacka.unas.cz a www.rehacka.cz. Šéfredaktor v letech 2004 - 2015. Dnes externí redaktor pro Lysecko.cz