Oprava nadjezdu omezí i vlaky

Všejany

Oprava nadjezdu, která bude v Lysé zahájena již dva a půl měsíce omezí nejen dopravu automobilovou a cyklistickou, ale i vlakovou. S informací přišel včera Nymburský Deník. první výluky vlaků lze očekávat již v březnu. Uzavření nadjezdu není poslední velkou akcí v Lysé


Výluky začnou už v březnové přípravné fázi, dříve než nadjezd uzavřou. „Většinou se bude jednat o několikahodinové výluky a většina jich bude směrována do nočních hodin. V průběhu samotné demolice bude pravděpodobně zastaven provoz v celé stanici na maximálně tři dny,“ upřesňuje mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš pro Deník. Kvůli stavbě nadjezdu budou muset SŽDC upravit troleje.

„Pod mostem budeme muset zřídit neutrální pole, aby se dělníci nezranili elektrickým proudem. V místě pod mostem v trolejích nebude elektrické napětí a vlaky budou muset jezdit na dojezd, tedy do úseku budou muset vjet takovou rychlostí, aby jej projeli pouze setrvačností,“ vysvětluje Marek Illiaš.




Celková rekonstrukce nadjezdu bude stát 276 milionů korun včetně DPH a zaplatí ji Středočeský kraj pomocí dotací z evropských fondů. K tomu navíc kraj nechá opravit křižovatku v Litoli a ve Dvorcích za 12,5 milionu korun. 

 

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.