Rok 2018. Co nás čeká a nemine.

Máme za sebou jen pár dnů roku 2018. Tento rok by měl být co do vyznaných státních i místních událostí velmi pestrý.  Ze státních lze vypíchnout prezidentské volby, které jsou před svým druhým kolem velmi napjaté a kandidáti Miloš Zeman a Jiří Drahoš mají takřka vyrovnané

V Lysé nepoteče voda šance. Dále nás čekají také volby komunální. Největší výroční ovšem přijde až na podzim, kdy oslaví naše republika 100 let od založení.

Události a akce v Lysé
Výročí čeká taktéž Lysou nad Labem, kde slaví Tělocvičná jednota Lysá nad Labem stopadesáté narozeniny. 22. Září pak Lysá připravuje slavnostní večer v místním kině. Připravuje se také výstava v Muzeu Bedřicha Hrozného. Samozřejmě nás čeká dalších desítky akcí. Jenom výstaviště Lysá nad Labem připravuje třicet výstav. Další akcí je samozřejmě akce Lysá žije. Chybět by ani neměl řemeslný jarmark. V Byšičkách by i letos mělo proběhnout posvícení. Na Řehačce by to měl zase být tradiční dětský den.

Rok 2018 očima starosty:
O novinkách ve městě se rozpovídal v lednových Listech i Starosta města Ing. Karel Otava. Pan Starosta ve svém tradičním úvodním slovu bilancoval o roku 2017. Vyzdvihnul dokončení komunikace Na Výsluní a K Borku, chodníky a oprava havarijní části ohradní zdi zámeckého parku v ulici Ke Skále. Dále mluvil o výstavbě cyklověže a mluvil i o plánech města na rok 2018.

Pokračovat bude stavba kanalizace do Byšiček, která bude hotova tento rok.  Město získalo dotaci i na kanalizaci do Dvorcům, kde bude ve spolupráci se Středočeským krajem probíhat i rekonstrukce křižovatky. V Příštím roce má cyklověž doplnit parkoviště P+R pro téměř 160 aut. Parkování na nádraží tak snad už nebude „blátivé“. Město také jedná s Benátkami a Milovicemi o vzájemném propojení cyklostezkou. Další akce na rok jsou například rekonstrukce ZUŠ nebo oprava hospodářské budovy MŠ Mašinka. Ke stavebnímu povolení by se měla brzy dostat i stavba tělocvičny v ZŠ TGM v Litoli. V případě získání dotace by mohlo dojít i k nástavbě pavilonu „C“ ZŠ Komenského, který využívá obchodní akademie, kde je záměrem navýšení kapacity základní školy. Rekonstrukce se dočkají i chodníky v zámeckém parku.

Lysá tedy v tomto roce rozhodně nespí a spát nebude. Uvidíme, kolik se toho nakonec podaří realizovat, doufejme, že co nejvíce.

Zdroj: Listy Lysá nad Labem

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.