P+R Lysá nad Labem – Stavba zahájena

Dnešním dnem byla zahájena výstavba další výrazné stavby v našem městě. Dnes totiž byly zahájeny přípravné práce na výstavbu P+R parkoviště u nádraží, které má po dokončení výrazně zlepšit parkování pro místní, kteří dojíždí do práce či za zábavou vlakem. Zda-li budou spokojeni obyvatelé v okolí, je otázka. Neboť nové parkoviště bude (byť symbolicky) zpoplatněné. Místní se tak bojí, že místa kde se ještě do nedávna dalo parkovat zadarmo, zabere právě zmíněné parkoviště a lidé budou svá auta nechávat „kde se dá“.

Stavba parkoviště jako takového je více než nutná. V deštivých dnech totiž dojíždějící nechávají svá auta v kalužích na nezpevněném povrchu, kde se tvoří obrovské kaluže. Dnes se rozběhla realizace výstavby, která potrvá cca rok. Na nově vybudovaném parkovišti najde místo pro své plechové miláčky 157 řidičů. Na parkovišti nebude chybět veřejné osvětlení ani kamerový systém. Poplatek za denní parkování bude činit 10Kč a zde je podle některých místních kámen úrazů.

Byť jde o symbolickou hodnotu, tak se při každodenním parkování dostane majitel auta na nějakých 200Kč měsíčně. Dát ročně 2400kč za parkovné připadá mnohým hodně. Místní (především ti z okolí nádraží) se tak bojí, že lidé, kteří nebudou chtít zaplatit parkovné, budou svá auta nechávat v okolí jejich domovů a celá situace se ohledně parkování ještě zhorší. Obavy jsou to opravdu oprávněné. Obyvatelé Prahy v okolí parkovišť P+R s tím již mají zkušenosti.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.