Lidl v Lysé nad Labem zase o kousek blíže

Výstavba prodejny Lidl v Lysé nad Labem, kde se stále místní potýkají s nedostatkem nákupních možností v podobě supermarketu (zda-li se vůbec místní dva Penny Markety dají považovat za supermarkety), je zase o kousek blíže! Včera o tom informovalo vedení města Lysé and Labem

Jak už víte z našeho webu, pro Lidl je Lysá nad Labem velmi atraktivní lokalitou. Již v březnu to našemu webu potvrdili přímo z centrály LIDL, kde jsme dostali odpověď, že se s výstavbou prodejny do budoucna počítá. Lysá měla ten problém, že jí nepatřil žádný vhodný pozemek, který by mohl zástupcům (jakéhokoliv) řetězce nabídnout.

Od jara se ovšem plno věcí změnilo. Pozemek Na Mlíčníku, kde se celý půl rok spekulovalo, zda tu vyrostou ubytovny-neubytovny, je již minulostí. Pozemek tak nebyl investorem koupen. Proto ZM jednohlasně schválilo odkup těchto pozemků do vlastnictví města. Pozemky tak byly nabídnuty společnosti Lidl.

Dočká se konečně Lysá nad Labem nového supermarketu?

Dle slov paní místostarostky Romany Fisherové je první ze tří částí velkého schvalování splněna. V prvním kole společnost posuzovala tzv. majetko-právní vztahy, dopravní obslužnost, velikost obce, počet obyvatel a dalších aspektů, jako například konkurence. Tím vším Lysá prošla a zástupci společnosti Lidl se přijedou osobně do Lysé podívat.

Všichni Lysáci doufají, že návštěva bude s kladným posouzením od společnosti Lidl. Jde také především o místní. Nebylo by to totiž poprvé, kdy by se malé části obyvatel podařilo projekt „zazdít“. Výstavba prodejny Tesco, které zde už mohlo stát deset let budiž odstrašujícím příkladem. Lysá nad Labem pro svůj rozvoj a celkovou občanskou vybavenost další supermarket potřebuje. Doufejme tedy, že jednání dopadnou kladně.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.