Tříděný odpad je tříděný odpad.

Na Řehačce a v Lysé (a nejen tam) se nám rozmohl takový nešvar. Nejedná se sice o to, že děti používají velice sprostá slova, jako tomu bylo ve filmu Pelíšky, ale  jedná se o nepořádek okolo třídených popelnic, ze kterých si někteří ostatní spoluobčané dělají skládku (slušně řečeno).

Není měsíce nebo týdne, kdy by se u popelnic neválelo něco, co tam nepatří. Na Řehačce někdo do třídeného odpadu vyhodil matrace a koberec (o tom, že se tam celou zimu válelo rozbité okno škoda mluvit). Tento víkend zase v Lysé v ulici K Bažantici někdo vyhodil nepotřebné oblečení, které se sice asi ve většině případů vyrábí z ropy, do žlutého kontejneru na plast opravdu ale nepatří.

Možná by se tato situace dala „pochopit“ (ne nedala), kdyby nebyla žádná jiná možnost jak s odpadem naložit (ona vždy ale je). Nicméně sběrný dvůr v Lysé, pravidelný odvoz komunálního odpadu nebo přistavování kontejneru každý měsíc na odpad (Komunální i BIO) už je snad dostatečný argument, aby se lidé zamysleli a nedělali po našem krásném okolí skládku…

Tahle se třídí odpad v Lysé...
Tahle se třídí odpad v Lysé…
... a tahle se třídí azse na Řehačce
… a tahle se třídí zase na Řehačce
Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.