Rekordně teplý leden

To, že je zima letos opravdu slabá (lépe řečeno žádná zima ještě ani nenastala) asi netřeba zmiňovat. Ovšem letošní zima je opravdu rekordní co se do teploty týká. Amatérské meteostanice v Lysé nad Labem to jen potvrzuj

Letošní leden byl co do teplot opravdu velmi teplotně nadprůměrný. Letos se průměrná teplota dle amatérské stanice v Lysé nad Labem dostala na rekordních 3,8°C. Je to nejvyšší naměřený lednový průměr od roku 2009, kdy tato stanice zahájila svou činnost. Jen pro srovnání. Loni byla hodnota taktéž 3,8°C, nicméně před rokem byla v mínusové podobě (-3,8°C)

Nejteplejším dnem bylo pondělí 29. 1. 2018, kdy teplota dosáhla až na jarních 11,8°C. Nejchladněji bylo 22. 1. 2018, kdy nejnižší teplota dosáhla -3,5°C.

Předpověď pro další dny sice slibuje ochlazení, nicméně takto vypadaly předpovědní modely už okolo 20. ledna a nakonec z mrazů nic nebylo. Zatím to dle předpovědí vypadá spíše na podobný ráz počasí, který máme nyní. Teploty okolo 2°C. Pokud čekáte na sníh, tak vás musíme zklamat. Do 11. 2. 2018 neukazují modely žádnou sněhovou pokrývku.

Lysá - Počasí v lednu 2018
Počasí v lednu 2018

 

 

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.