ČSAP vs PMS Poděbrady

Když si odmyslíme (ne)výstavbu (ne)ubytoven v ulici Na Mlíčníku, ze kterých jak všichni víme sešlo, máme zde další pozemek, na kterém má vyrůst výstavba, která budí rozruch u místních nejen z řad zastupitelů, ale i obyvatel. Jde o výstavbu bytového domu v bývalém areálu ČSAP nedaleko centra města.

Již delší dobu budí tento projekt tohoto developera z Poděbrad velký rozruch (jak to u takových staveb bývá). Pro výstavbu několika patrového domu, který má čítat 48 bytů, je čím dál tím více živo a na povrch vyplouvají další a další nesrovnalosti s tímto budoucím projektem, který by se měl nacházet v samotném centru města.

Bytový dům má stát v samém srdci Lysé nad Labem.

Centrum Lysé nad Labem, jakožto skoro každé město, trápí nedostatek parkovacích míst. Výstavba takového rozsáhlého projektu (cca 48 bytů) by mohla již tak tragickou situaci okolo parkování v centru města ještě více zhoršit. Developer má sice ve smlouvě povinnost vybudovat ke každému bytu dvě parkovací místa (96 parkovacích míst), ale i tak by se zcela jistě situace okolo odkládání plechových miláčků zhoršila.

Stavební společnost PMS, spol. s r.o. byla založena v  roce 1991 jako soukromá firma. Základ společnosti tvořili zaměstnanci a získaný majetek bývalého Okresního stavebního podniku v Poděbradech. Společnost se postupně stává jednou z největších stavebních firem, realizujících stavby v oboru pozemního stavitelství, v regionu a své podnikatelské aktivity rozšiřuje do Prahy a některých dalších lokalit.

O společnosti PMS (www.pmspodebrady.cz)

Další problém, který dokonce řešilo zastupitelstvo, které se konalo na konci září, je „výstavba zeleně“. Developer je zde opět vázán smlouvou, podle které by měl projekt obsahovat 30% zeleně. Při výstavbě samotného bytového domu a parkoviště je takřka nereálné, aby se zeleň do projektu na dané pozemky vešla. Proto by tyto „zelené plochy“ měly být vybudovány na pozemcích města, což je dle nedávno založeného spolku Lysá nás spojuje, velmi nestandartní postup Celá situace ohledně tohoto projektu bude ještě zdlouhavá a bude se řešit v příštích měsících nejen na zastupitelstvech, ale i mezi místními. Jak se celá situace vyřeší, ukáže až čas

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.