Volby 2018 #4

Dnes a zítra nás čeká druhé kolo prezidentských voleb. Utkají se v něm, jak víte dva nejúspěšnější kandidáti z prvního kola. Tedy Jiří Drahoš a Miloš Zeman. Někteří mají názor, že jde vlastně o referendum slušnost vs. noo.. (to druhé) či západ vs. východ nebo dokonce Evropská Unie vs. Rusko a Čína


V prvním kole v Lysé na Labem Jiří Drahoš, který získal 30% hlasů. Miloš Zeman na druhém místě získal 28%. Tedy výsledek těsný. Jelikož Jiřího Drahoše podpořili krom dvou kandidátů všichni jeho protivníci z prvního kola, dá se očekávat, že právě tito voliči („přeběhlíci“) volby nejen v Lysé rozhodnou. Kdybychom například v Lysé sečetly hlasy z prvního kola a přičetly bychom je těm, koho kandidáti ve druhém kole podporují, tak by Jiří Drahoš získal s přehledem přes požadovaných 50% hlasy. Ovšem je jasné, že ne každý kdo byl u prvního kola, půjde i ke kolu druhému nebo dá na svého favorita z kola prvního. Kdyby ale ano, tak by v celorepublikovém měřítku vyhrál právě Drahoš. Volí se dnes a zítra na stejných místech jako v prvním kole. Výsledky by měly být známé již zítra odpoledne/večer. Tak šťastnou ruku při výběru vašeho kandidáta.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.