Srpnové zprávy a zprávičky

Polovina druhého prázdninového měsíce je minulostí. Většina z nás má již za sebou vytouženou letní dovolenou a okurková sezóna pomalu ale jistě končí.

Před dvaceti lety vláda Česku velká voda

V tento čas si připomínáme již dvacáté výročí největších povodní v novodobé historii České republiky. Před dvaceti lety voda v srpnu 2002 vyhnala z domovů statisíce lidí. Zatopila téměř celé Čechy včetně Prahy, kde voda natekla do několika desítek stanic metra. Labe v našich končinách zůstalo alespoň pro tentokrát v klidu.

Oprava silnic

V létě propukla v Lysé a okolí série oprav silnic. Stále se dle harmonogramu daří dodržet termín rekonstrukce ulice Mírová, kde jsou práce ve finální fázi. Nový asfaltový povrch dostalo pak sídliště – ulice Ke Karlovu. Po šedesáti letech se pořádné silnice dočkali na Řehačce.

Otevření parku Štepánky Rohanové

V Lysé nad Labem se o víkendu 13. 8. 2022 znovu otevřel rekonstruovaný „Burda park“ – nově park Štěpánky Rohanové. Hned při otevření si nový vodní prvek užívaly především děti. Na fotky z parku se můžete podívat níže.

McDonald ‘s v Benátkách a Tesco v Lysé

Mezitím v nedalekých Benátkách nad Jizerou roste modla každého fanouška fast-foodů. U kruhového objezdu zde totiž roste pobočka největšího řetězce občerstvení na světe – restaurace McDonald ‘s. Datum otevření ještě není znám a však vzhledem k rychlosti výstavby takových to prodejen je podzim reálným odhadem otevření.

Podobné je to u OC Tesco Lysá nad Labem. I zde je stavba ve finální fázi výstavby. Do otevření centra, který zkomfortní nakupování v našem městě, zbývají už jen týdny.

Lysecko na TikToku

Facebook, Instagram či Youtube asi znáte. Znáte ale nejmladší sociální síť TikTok? Krátká videa se stala fenoménem poslední doby. Pokud již TikTok používáte, můžete nás začít sledovat právě na této stále více populární sociální síti. Najdete nás klasicky pod uživatelským jménem @lysanadlabem


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.