Supermarkety v Lysé nad Labem – jak šel čas

Dvě témata, která vždy strhnou mezi občany Lysé diskusi. Absence obchvatu, která nadále posílá tisíce aut (a to i nákladních) přes centrum města a také nedostatečná kapacita nákupních možností, jsou v Lysé nad Labem „aktuální“ témata. Druhé zmíněné téma se však zdá být „zažehnáno“.

Již letos se otevře nové obchodní centrum Tesco a šest prodejních jednotek, z kterých jsou již dvě prodejny známé – Sinsay a Superzoo. V příštích letech by zase měl ve městě v Lysé vyrůst Kaufland a první zmínky mluví také o Lidlu. V dnešním článku se podíváme „jak šel čas“ se supermarkety v Lysé nad Labem. Od otevření prvního Plusu u pošty až k…?

Jak šel čas se supermarkety v Lysé nad Labem

2000

První supermarket v Lysé

Lysá nad Labem disponuje jedním supermarketem. Jedná se o diskontní prodejnu Plus u pošty.

2004

Druhý supermarket v Lysé

V Lysé nad Labem se otevírá druhý supermarket. Je jím prodejna Penny Market u nadjezdu.

2006

fb

… a z Plusu je Penny (1/2)

Nejen rekordní ztráty z roku 2006, kdy řetězec Plus vykazoval ztráty téměř 50 miliónů korun, donutily řetězec opustit Českou republiku.

2007

Třetí supermarket?

Zájem projevila společnost (Inter)Spar. Kruhový objezd na křižovatce směr Milovice a Benátecká Vrutice však společnost odmítla vybudovat a tak sešlo i z prodejny.

2008

… a z Plusu je Penny (2/2)

Většinu ztrátových prodejen Plusu zkupuje Penny Market. Menšinu pak Billa. V Lysé v roce 2008 tedy vzniká Penny č. 2 a vzniká tak supermarketový monopol.

2008

Lidé se těší na Tesco a Lidl.

Zájem pro výstavbu své prodejny vyslovila nejen Britská společnost Tesco, ale i nováček na české scéně Lidl. Tesco má vyrůst v ulici Na Mlíčníku a Lidl zase v ulici ČSA. Lysou čeká supermarketový „boom“! Anebo ne?

2009

Aha.. Takže ne..

 
Sešlo se plno aspektů. Lidé v okolí ulice ČSA se báli zvýšené dopravy ohledně výstavby Lidlu. Tesco zase v roce 2008 utlumilo výstavby nových prodejen. Lysá nad Labem tak zůstává v područí Penny Marketu.

2012

Lidl prodává pozemek

Společnost Lidl nakonec pozemek v ulici ČSA prodává. Je jisté, že zde supermarket nevyroste. Na prodej je i pozemek pod nevybudovaným Tescem. Zájem je však minimální a tak si na další dlouhá léta společnost pozemek ponechává.

29. 1. 2018

„Supermarkety v Lysé I.“

Na webu Lysecko.cz vychází článek, ve kterém obesíláme všechny dostupné supermarketové řetězce s dotazem ohledně výstavby nových prodejen v našem městě. Většina odpovědí však byla do velké míry neurčitá.

28. 3. 2019

Na druhý supermarket Lysá stále čeká

Vychází článek „Supermarkety v Lysé II.“

Po roce na webu vychází článek podobný tomu z roku 2018. Výsledek dotazů je však bohužel stále stejný.

23. 7. 2019

Billa v Milovicích

Zatímco Lysá nad Labem má stále dvě prodejny svého Penny, v nedalekých Milovicích se k Penny a Tescu otevírá Billa a v kuloárech se mluví o výstavbě prodejny Lidl. Jeden už by to bral jako provokaci… 🙂

7/2021

Nová ulice v Lysé nad Labem

V Lysé nad Labem vzniká nová ulice, která propojuje ulici Jedličkova a Průmyslová. Již brzy to bude mít vliv na další vývoj událostí.

11/2021

Lidl Milovice

Lidl v Milovicích

A zase ty Milovice! Lidl zde před Vánoci v listopadu 2021 otevírá svou prodejnu.

11/2021

Tesco bude!

Už je to jisté. Společnost Tesco obnovilo svůj zájem o prodejnu v Lysé nad Labem. Tesco sice nebude tak velké, jak mělo být. Díky tomu však dle prvních zpráv vznikne několik menších obchůdků, které budou k Tescu přiléhat.

01/2022

„Ubytovny“ nebudou. Bude Lidl?

 Po (ne)realizaci (ne)ubytoven v ulici na Mlíčníku se delší dobu mluvilo o výstavbě Lidlu. Nakonec to však vypadá na výstavbu mateřské společnosti Kaufland.

3.3.2022

OC Tesco – stavba zahájena!

No tak sláva! Na začátku roku 2022 začala výstavba vytoužené prodejny Tesco.

5/2022

Lidl_Benatky

Lidl v Litoli?

Pomalu se začíná mluvit o výstavbě Lidlu v městské části Litol. Výstavba je ale spíše hudba budoucnosti.

6/2022

Kaufland dostal zelenou

Díky pozitivnímu posouzení prodejny na životní prostředí dostala zelenou výstavba prodejny Kaufland v nedaleké blízkosti OC Tesco.

7/2022

Tesco roste před očima.

OC Tesco Lysá nad Labem roste před očima. Již známe dvě prodejny, které budou Tescu přiléhat. Jedná se o obchod Sinsay a zverimex Super ZOO

Léto 2022

Odhalení dalších prodejen u Tesca

V Létě by mělo dojít k „odtajnění“ dalších prodejen u OC Tesco Lysá nad Labem

Podzim 2022

Tesco

Tesco otevírá své brány

Na podzim, konkrétně pak na přelomu září a října, by se mělo OC Tesco Lysá nad Labem kompletně otevřít

2023

Výstavba Kauflandu

Pokud vše půjde dle dosavadních plánů, tak v roce 2023 by měla být zahájena výstavba nové prodejny Kaufland.

2024

Lidl Milovice

Lidl za dva roky?

Změna územního plánu, platné stavební povolení. Výstavba Lidlu je sice přáním především lidí s městské části Litol, na případnou realizaci si však ještě budeme muset počkat.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.