Tropické teploty se hlásí o slovo

Přesně před rokem (16. 6. 2021) vyšel na Lysecko.cz článek, který referoval o nástupu tropických teplot. Tehdy varování meteorologů z ČHMÚ vyšlo a teploty přesáhly 35°C. Tepleji v létě již pak nebylo. Letos se první vlna veder čeká ve stejném období.

Tropický víkend, který nás tento týden čeká, bude pro milovníky nadprůměrných hodnot naprosto ideální. Příroda, zahrádkáři, ale i lidé citlivý na teplé počasí však takovou radostí neoplývají. Podle posledních předpovědí dosáhnou teploty v sobotu nad 33°C. Neděle pak bude ještě tropičtější.

Víkend bude tropický (zdroj: In-Počasí)

Doporučení proti takovému počasí je stejně jako vždy vskutku jednoduché. Nepobývat na přímém slunci, pít dostatek tekutin a u zvířat dbát na to samé. Zde je na místě opět zdůraznění, aby lidé nenechávali svoje čtyřnohé miláčky v zaparkovaných autech. I pět minut na odběhnutí do obchodu pak může být totiž fatální.


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.