Kompletní rekonstrukce silnice III/3315 – Byšičky a Řehačka

Již na začátku léta se budou moci nejen obyvatelé Byšiček a Řehačky radovat z nového silničního povrchu směr jejich domovy. Kompletní rekonstrukcí totiž projde příjezdová silnice třetí třídy číslo 3315 od závodiště až k vjezdu do dvou zmíněných obcí.

Již v polovině května prošla opravou polní cesta od Kovony ke Karlovu, která bude sloužit jako objízdná trasa při rozsáhlých uzavírkách, na které se musí obyvatelé Byšiček a Řehačky v červenci připravit.

První projde opravou silnice od rybníčku pod Karlovem směr Byšičky. Úplný zákaz vjezdu bude na tuto komunikaci platit ve dnech 12. a 13. 7. 2022. Ve směru na Řehačku to pak bude 14. a 15. 7. 2022. Poslední rekonstruovaný úsek mezi rybníčkem pod Karlovem a závodištěm u Lysé pak proběhne ve dnech 25. až 31. 7. 2022. Ani zde se oprava se neobejde bez úplného zákazu vjezdu.

Dle posledních zpráv bude v případě opravy částí od rybníčnku směr Byšičky a Řehačka částečně povolen průjezd stavbou hodinách mezi 18h večerní a 8h ranní.

Rekonstrukce cyklo cesty v lese

Ve dnech mezi 16. 7 až 24. 7 pak proběhne i oprava „prašné cyklo cesty“ podél kolejí od přejezdu u Karlova až po kapli sv. Václava. Zde by měl být použit asfaltový separát.

Všechny tyto opravy jsou důsledkem rekonstrukce tratě mezi Lysou nad Labem a Prahou. Všechny zmíněné cesty totiž byly využívány při realizaci tohoto projektu. Nadměrná a častá doprava se na komunikacích negativně podepsala.

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.