Velikonoce 2022

Velikonoce, čas, kdy se probouzí příroda a pro mnohé začíná chatařská sezóna. Letošní Velikonoce jsou však v lecčem jinačí.

Po dvou letech strachu o zdraví, které vystřídal strach o celoživotní úspory, a na klidu nepřidalo ani chrastění zbraní, máme možnost přemítat hlouběji o svém bytí, o tom, co je v životě důležité. Je potřeba budovat rodinné vazby a osvěžit i ty sousedské, v čemž nám Velikonoce jdou s chutí naproti.

Koledníci všech věkových kategorií s radostí v pondělí navštívili jemnější pohlaví v sousedství a s jistou mírou citlivosti dodrželi tradici. Vajíčka obarveny cibulí nebo barvami z drogerky, ručně malovaná či s potisky, případně čokoládová, se vršily v košíčkách koledníků. Někteří koledníci vykazovali před polednem společenskou únavu po degustačním maratonu ☺️

Děkujeme všem, kteří dodržují tento zvyk, koledníkům i těm, kteří otevřeli dveře tvářím známým i méně známým, extrovertům i medvědům s introvertní povahou. Budeme na to myslet a navzájem si odpustíme občasné sobotní jančení na cirgulárce či nadmíru hlučného veselí u lahodného moku. Dělejme si hezčí svět alespoň tady u nás na Řehačce.

Ještě jednou Veselé Velikonoce


Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.