Obrazem: Jak se změnila Lysá nad Labem za 20 let?

Dvacet let. V období, při kterém utekly dvě desetiletí jako voda, se svět změnil k nepoznání. „Hloupé“ telefony jsou již dávno chytré. Sociální sítě se staly synonymem dnešní doby. Boj s terorismem i po dvaceti letech stále trvá. Česká republika mezitím vstoupila do Evropské unie. Proměnila se i krajina a to způsobem velice rozsáhlým.

Změnila se Lysá nad Labem. Za posledních dvacet let se toho ve městě událo mnoho – výstavba nových domků a domů, stavba první etapy obchvatu, rekonstrukce železničního nadjezdu, rekonstrukce Masarykovy ulice, kanalizace od Byšiček, rekonstrukce ulice Stržiště a další a další projekty, které město posouvaly stále vpřed.

Bohužel se za těch dvacet let neměnily věci jen dobrým směrem. Město nadále trpí nadměrnou dopravou způsobenou absencí druhé etapy obchvatu. Podle mnohých místních město nedisponuje dobrou konkurenceschopností v podobě supermarketu, chybí kanalizace na Řehačku, místní komunikace nejsou na nejlepší úrovni a plno dalších věcí místní trápí.

Web Lysecko.cz dnes ve spolupráci s Mapy.cz přináší projekt porovnání „dříve a nyní“, kde je na fotkách z roku 2001-2003 a 2020 krásně vidět, jak se naše město a jeho okolí postupně měnilo.
Již nyní se těšíme na rok 2040 na projekt „dnes, dříve a ještě dříve“ 🙂

Vichrovka

Before
After

Slunéčkova Zahrada

Before
After

„Čechovka“

Before
After

Stržiště

Before
After

Kačín, K Bažantici

Before
After

Lysá nad Labem – „Lom“

Before
After

Sídliště

Before
After

K Milovicům

Before
After

Na Mlíčníku

Before
After

Litol

Before
After

Obchvat + Mršník

Before
After

Řehačka

Before
After

Byšičky

Before
After

Dvorce

Before
After

Mokřad a túně Hladoměř

Before
After

Zdroj: Mapy.cz / CertiCon Vis

Komentáře

Autor:Tomáš Vožeh

Zakladatel informačního webu www.lysecko.cz. Autor příspěvků na webu a správce sociálních sítí Lysá nad Labem - Lysecko.cz na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obyvatel Lysé nad Labem (Řehačky). Nadšenec do moderních technologií a sociálních sítí. Fanoušek Applu a pražské Sparty.